Реклама / Ads
5| 4636 |21.09.2016 НОВИНИ

Ген. Радев се обяви за задълбочаване на отношенията със САЩ

.
Румен Радев
Кандидатът за президент на БСП о.р. генерал Румен Радев изненада вчера червения актив на столетницата в София, като се обяви за по-близки отношения със САЩ, разкриването на истината за ”прехода” и за баланс заяви, че трябва да паднат санкциите на Русия. Срещата с градската организация на БСП се проведе при пълна зала 3 на НДК във вторник вечерта.
 
Като гледам колко надежда, ентусиазъм и сила има в тази зала си казвам само едно – има смисъл да се бориш за България, започна срещата Радев. "Не приемаме обикновенния българин да няма спокойствие. Не приемаме, че младите не виждат смисъл тук. Не приемаме, че на фона всичко това се шири битова престъпност. Не се примирявам, че България е в криза на ценностите. Има изход и изхода е ясен и категоричен – промяна и решителна промяна на статуквото", каза Радев.

"Като всеки мислещ гражданин" той се запита реторично "защо стигнаме до тук". Според него нямало реалистичен анализ за реалното състояние на страната, а "истината се крие в ъгъла. "Има дефицит на истина в мисленето, говоренето и действията. Няма как да излезем от прехода без да знаем истината. Истината за КТБ, за корупцията по високите етажи по властта, за пазарлъците с Турция", обяви Радев и добави, че без тези отговори няма как да продължим напред. Следващата причина, според него е, че няма визия, а стратегическото мислене на управляващите се захлупва в техния мандат. Друга причина спред генерал е, че има липса на разпределение на властите. "Когато нямаш коректив от президентството – всичко е свършило", посочи Радев.

Според него президентската институция трябва да работи за националната сигурност – на границата, на улицата, доходите, училището. Той разказа, че на една от срещите му учителка поискала първия консултативен съвет да бъде за образование. "Нима образованието не е част от националната сигурност", каза генерала.

Ние разчитаме на доверието на всички български граждани които са недоволни и промяната, заключи словото си Радев.

На въпроса за бедността генералът обясни на присъстващите, че президентът може да налага вето на закони, свързани с бизнеса и да организира форуми за заетост и ръст на икономиката, както и да се насочи към държави, които могат да инвестират в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5321 |20.09.2016 Нинова: Началото на промяната се казва ген. Румен Радев . 0| 5155 |19.09.2016 Ген. Радев: Изборът не е само за президент, но и дали сме малодушни . 12| 7446 |18.09.2016 Ген. Радев: Аз съм българофил! . 2| 4055 |16.09.2016 Ген. Радев: Ще пресека монопола на партията-държава, обсебила институциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads