Реклама / Ads
3| 4294 |04.11.2016 НОВИНИ

Ген. Радев: Залагал съм живота си за кауза

.
МиГ-29
„Най-лесният начин да тестваш една кауза е като заложиш живота си за нея. Аз съм го правил много пъти, защото моята кауза е - силна и сигурна България“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, в сутрешния блок на Бтв.
 
Той подчерта, че печелившата му стратегия е била да се срещне с избиратели. „Те за мен са най-важни. Не бях на дебата по Бтв, защото точно тогава имах среща с младите хора от цяла България. Гледам към бъдещето, не към миналото“, посочи той.

„Никога не съм мълчал. Затова и бях наказван много пъти и 1 година бях лишен от полети. Това е най-малкото нещо, в което мога да бъда упрекнат“, категоричен е ген. Радев. Той обясни, че президентът е върховен главнокомандващ и може да изисква цялата информация за състоянието на въоръжените ни сили. „Аз ще го правя и имам ясна визия как трябва да се развиват българските въоръжени сили. Президентът има много лостове и механизми, с които трябва да влияе“, каза още ген. Радев. Той обясни, че когато бъде избран за президент, ще работи с всяко легитимно правителство. „Ще подкрепям и ще работя в синхрон, когато се защитават интересите на българския народ. Ако действията ощетяват българските граждани, ще изразя своята позиция“, посочи кандидатът за президент. По неговите думи кампанията е много динамична и интензивна. „За мен беше полезна, но и задължаваща, защото хората очакват промяна. Имам началник – той е и ще бъде българският народ“, категоричен е ген. Радев. По повод обвиненията, че е „мораво червен комунист, агент на Москва или умело прикриван евроатлантик, агент на Вашингтон“, той коментира: „Нека да ги освободя от тези терзания. Аз съм агент, но на българския народ и винаги съм бил такъв“. Кандидатът отговори на други обвинения: „Относно заплатите - взел съм 20 заплати, които се полагат на всеки български военнослужещ, имал съответния брой години на служба. Хората, които го поставиха като проблем, подходиха по много несправедлив начин, не посочиха точните цифри и ще понесат последствията си“.

Ген. Радев уточни, че по време на дебата с Цецка Цачева са били обменени тези. „Там, където виждам рационалност, ще се съглася, но там, където политиката се води срещу интересите на българските граждани, ще бъда против. Държах се като джентълмен по време на дебата с нея. Тя все пак е жена, майка, председател на българския парламент“, каза още кандидатът за президент.
„Илияна Йотова е политик с опит. Имаме прекрасни отношения с нея. Чувствам нейната силна подкрепа по време на цялата кампания. Добър екип сме“, заяви ген. Радев и призова: „Не“ на апатията, „Не“ на страха. Излезте и гласувайте за промяна, за една по-добра България“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5075 |01.11.2016 Ген. Радев: Антибългарска е политиката в министерството на отбрана . 2| 4899 |26.10.2016 Режисьорът Ст. Радев: ДАНС и МВР нямат морал за ревизия на прехода . 10| 4943 |16.10.2016 Румен Радев: Еврофилия не значи русофобия . 4| 4688 |11.10.2016 Радев: Стрaтегическо порaжение зa стрaнaтa е пoдписвaнето нa “Турски поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads