Реклама / Ads
11| 6171 |09.02.2022 НОВИНИ

Ген. Румен Миланов: За какво са службите, ако премиерът ползва медийни публикации?!

.
Румен Миланов
Министър-председателят и министрите трябва да ползват цялата оперативна информация на службите, а не медийни публикации. Има ДАНС, МВР, КПКОНПИ. Би трябвало тази инфрмация да е подготвена и после да има разслeдвания и обвинения. Това заяви ген. Румен Миланов, коментирайки актуалната обстановка с предоставяне от премиера Петков на списък с олигарси и привикването му в прокуратурата.
 

Министър-председателят трябва да се отнесе към службите. Емоция ли бе това? Тук не е до провокация. Службите му са подчинени, трябва да изисква от тях, категоричен бe Миланов в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком

 

Нямаме нужда от подмяна, а от промяна. Трябва да спазваме демократичните принципи, но не като клише, защото този подход може да стане деградивен. Държавата не искаше да се справи с мутрите. Строителите на държавата, но и не малка част, не желаеха да се постигне този резултат. Баналният изказ е да видим резултатите, но те са притиснати от времето и може да направят грешка. Защо министър-председателят казва, че те са 20 човека, които ги знаем, защото той сам влиза в капан. Има начин да излезе от него с медийни публикации, но той е министър-председателят, а къде са службите да го подкрепят с тази информация, каза още той.

 

Има институционален феодализъм - тази информация е на това ведомство, тази на онова. Този феодализъм обслужва само това ведомство и трудно. Тя трябва да се комплектова и се ползва екипно, посочи той.


Едно време аналитична част бе БОРКОР, а разледваща МВР, ДАНС. При разделяне на КПКОНПИ откъде ще се намерят хора да свършат тази работа? Защо трябва да създаваме нов инструментариум?

 

Трябва да минимизираме бухалковата дейност. Въпросът е на справедливост и доброта, иначе е диктатура, обясни той.

 

Държавата не искаше да се прави с мутрите. Една част от строителите на държавата не искаха да се постигне този резултат, посочи той.

 

Бившият шеф на БОРКОР, жандармерията и ГДБОП призна, че никой от новите управляващи не го е канил за съветник.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3102 |09.02.2022 Ваймарският триъгълник: Какво си казаха Дуда, Шолц и Макрон . 4| 3718 |09.02.2022 Янаки Стоилов не иска да гадае какво ще се случи с искането за освобождаването на Гешев . 13| 3184 |08.02.2022 Делян Пеевски: Нямам никакво участие в твърденията за търговия със златни паспорти . 11| 4871 |07.02.2022 Николай Павлов след разпита: За какво ще ми повдигат обвинение? И енергийният министър започна да проглежда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads