Реклама / Ads
4| 2823 |12.07.2023 НОВИНИ

Ген. Съби Събев: Москва няма способности да води друга война, преди да е завършила тази в Украйна

.
Ген. Съби Събев Източник: БГНЕС
Москва няма способности да води друга война, преди да е завършила тази в Украйна. Всички опасения, които започнаха да се тиражират в информационното пространство у нас са повече пропаганда, отколкото реалност. Няма такава реалност!
 

Това заяви пред БНР военният експерт ген. Съби Събев.

 

По думите му войната много трудно може да излезе извън Украйна, освен при стратегическа грешка на Русия да провокира страна от НАТО.

 

"Затова страните от ЕС и НАТО, а и други демократични страни, помагат с оръжие на Украйна, за да може тя да изтласка агресора извън международно признатите й граници. По този начин конфликтът ще остане локализиран в рамките на Украйна", категоричен бе той.

 

Според него ясно трябва да се разбере, че докато Украйна се намира във война и има териториални претенции към нея, е много трудно да се получи съгласие от всички съюзни държави в НАТО за отправяне на покана и започване на преговори за членство.

 

Ген. Събев определи като добра новина, че бойната група в България ще бъде надградена до ниво бригада:

 

"Докато трае войната в Украйна, Алиансът е длъжен да вземе всички предохранителни мерки, това е свързано и с реализацията на тези регионални планове за отбрана... Тези 8 батальонни бойни групи, които бяха по Източния фланг на НАТО, очевидно ще прераснат в бригади. Ако сега са от 1000 до 1500 души, сега вече отиват от 4500 до 5000 души. Това ще ангажира и национални въоръжени сили, и въоръжени сили от останалите страни от НАТО. Тези бригадни групи са много по-сериозен възпиращ елемент, отколкото досега бяха батальонните групи. Което е сериозен сигнал към Русия, че НАТО ще отбранява всеки сантиметър от своята територия", отбеляза експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2672 |11.07.2023 Москва прати дронове в Киев и Одеса часове преди срещата на върха на НАТО . 19| 5085 |11.07.2023 Обрат в отношенията Турция - Русия: Анкара подкрепи Швеция за НАТО и стана неприятелска за Москва държава . 29| 4271 |08.07.2023 Ген. Събев: Президентът е стратегически неадекватен, проявява стратегическа неграмотност . 8| 3064 |06.07.2023 Иво Инджев: Най-голямото събитие е, че България ще се освободи от руската ядрена зависимост по линия на АЕЦ „Белене“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads