Реклама / Ads
0| 2943 |07.06.2022 НОВИНИ

Ген. Съби Събев: Позорна е заплахата на Рогозин

.
Ген. Съби Събев
Позорна е заплахата на Рогозин. Не може една ядрена държава, каквато е Русия, да заплашва България, която не е ядрена държава. ... Такива заплахи да се отравят в мирно време, когато България не е страна в даден конфликт, нито пък НАТО, е абсолютно лековато и неадекватно за позицията на такъв висш руски чиновник
 

Това заяви пред БНР ген. Съби Събев, бивш представител на страната ни в НАТО. Той определи шефа на Роскосмос Дмитрий Рогозин като "неадекватен руски чиновник на високо равнище" и изказа мнение, че не трябва да му се обръща внимание.

 

Ген. Събев припомни, че Русия отдавна е определила НАТО като враг в своите доктринални документи:

 

"НАТО няма никакво намерение да напада Русия и това отдавна е заявено в стратегическите документи на Алианса. Спекулациите, че НАТО обгражда Русия и може да я нападне, са за вътрешна употреба и мобилизация на руското общество около агресивната политика на руското ръководство и на президента Владимир Путин".

В предаването "12+3" ген. Съби Събев коментира официалното искане на Украйна за помощ с оръжие от България:


"Решението, което взе Народното събрание в началото на май за предоставяне на военно-техническа помощ беше по конкретно писмо. Сега се иска конкретна помощ - конкретни системи въоръжения, от които има остра потребност украинската армия. Би следвало България да вземе решение на основата на това второ писмо".

 

 

Според него е недостойно да не бъде подпомогната от нас страна, която е жертва на агресия от Русия.

"Благодарение на помощ с въоръжение от западните държави Украйна успява да устои на агресивното нападение", коментира ген. Събев и добави, че решението за дарение на оръжия може да бъде взето от Министерския съвет, без да стига казусът до парламента.

 

По думите му правителството не трябва да става заложник на БСП и на позицията ѝ да не се дава оръжие на Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3019 |30.05.2022 Тристранката се събира извънредно . 0| 3139 |30.05.2022 Лидерите на страните от ЕС се събират в Брюксел . 0| 5412 |27.05.2022 Сашо Диков разкри за БНТ: 2019 г. са платени 3 млн.лв. за спортни събития, от които не е излъчена и 1 секунда . 0| 2962 |15.05.2022 Днес забравете за автомобила: Три спортни събития блокират центъра на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads