Реклама / Ads
3| 3378 |15.07.2021 НОВИНИ

Ген. Спас Спасов: Докладът за разбилия се МиГ-29 е обективен

.
Ген. Спас Спасов
Вярвам на труда на досегашните изследващи тази катастрофа. Мога да кажа, че докладът е изключително прецизен, точен и дава яснота. Това заяви ген. Спас Спасов, който определи доклада за смъртта на подполковник Валентин Терзиев като ”страшно обективен и ясен”.
 

Припомняме Ви, че вчера докладът относно падналия МиГ-19 представи три версии за катастрофата, като най-основната е "среща на самолета с водната повърхност вследствие на загуба на пространствена ориентация от екипажа".

 

Попитан дали учението не е било твърде опасно, ген. Спасов не се съгласи – не са нарушени някакви специфични параметри. "Височината на полета е по-малка от моите разбирания, но не и от минимално допустимото. Не е осъществено правилно излизането от атаката", заяви генералът пред БНТ.

 

Виновни са политиците, които не дадоха достатъчно възможности за подготовка на нашите бойни авиатори. Включвам както пилота, така и 30-50 души в пирамидата на един боен полет, обясни генералът. Той каза, че водещият операцията може би е трябвало да се намеси и да спре задачата, тъй като и мишената показва лош режим, падане надолу. Ген. Спасов разказа как ръководител на полет "вероятно" го е спасил и му е забранил снижаване при мисия, в която е имал нулева видимост и се е увлякъл само по един прибор - ръководещият полета обаче е внимавал.

 

Пред bTV обаче друг експерт - Ангел Борисов, каза, че е трябвало да излязат данните от черната кутия - къде точно прекъсва записът.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3831 |14.07.2021 Емил Соколов: Слави копира НДСВ от 2001 г., той е ”рицарят на бял кон, който ще ни спаси от ламята ГЕРБ” . 22| 4902 |13.07.2021 Адв. Минчо Спасов: Партиите на промяната са изправени от Трифонов на тест . 10| 24729 |06.07.2021 Доц. Лозанов: Първо беше Царят с „чудото за 800 дни“, после се зае да ни спасява Борисов. Сега очевидно е ред на Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads