Реклама / Ads
11| 5321 |18.08.2013 НОВИНИ

Ген. Тонев: Всяко плащане “под масата” за здраве да се наказва

.
Здравната стратегия до 2020 г., която ще бъде обсъдена в понеделник, коментира в студиото на „Събуди се” ген. Стоян Тонев, експертът чието име винаги се спряга за поста на здравния министър заради знанията и опита му.
 

Един от проблемите, които се появиха около стратегията е свързан с т.нар. „неформални плащания” в болниците, които възлизат на 120 млн. лева.

 „В нашата болница аз съм забранил избор на екип и каквито и да било плащания, които не са в касата на болницата”, отбеляза директорът на Военномедицинска академия. По думите му обаче Здравната каса поема не повече от 60% от реалния разход на здравноосигурения.

 „Под неформални плащания министър Андреева разбира тези допълнителни плащания, които не са поети от Здравната каса. Повечето болници, които са търговски дружества, разполагат с тях и си покриват задължения. Като изключим избора на екип, който аз не одобрявам, защото е вид дискриминация, но и не осъждам, защото е начин по-кадърния, по-квалифицирания лекар да получи по-високо заплащане.”

 Всяко плащане „под масата” не бива да съществува и трябва да се наказва, категоричен беше ген. Стоян Тонев.
Сподели

Генерал Тонев коментира и състоянието на пострадалия мъж край Езерово.Не може да се даде прогноза за мъжа с 90% изгаряния от инцидента.Той и още един човек, по-тежко обгорели при взривовете, са в реанимация, а другите седем са също в клиниката по изгаряния на ВМА във Варна, но не в реанимация. Това обяви шефът на ВМА каза ген. Стоян Тонев пред „Нова телевизия”. "Много тежко е състоянието на мъжа, който е с 90% изгаряния. Прогнозата при него е трудно да се каже каква е точно. Благодаря много на всички доброволци, които дадоха кръв", обясни Тонев.

По думите му двама са в по-тежко състояние, а други седем се възстановят, като вече са започнали да има се правят пластични операции.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4984 |05.08.2013 Генерал Тонев: Необходими са мобилни екипи за спадяване в рудниците . 17| 7006 |02.08.2013 Ген. Тонев: С екстремисти като Дянков, дори за ВМА става лошо . 31| 5780 |28.06.2013 Цветлин Йовчев: Нищо няма да ме спре, всяко нарушение ще бъде санкционирано . 2| 5240 |18.05.2013 Живеем повече от всякога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads