Реклама / Ads
0| 2410 |27.05.2024 НОВИНИ

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България

.
Даниел Митов и Йенс Столтенберг
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България. Той бе посрещнат на "Летище София" вчера вечерта от ръководителя на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
 

Даниел Митов благодари на Столтенберг за посещението в момент, в който България чества 20-а годишнина като пълноправен член на НАТО. Митов отбеляза лидерството и личния принос на Столтенберг при запазване единството на Алианса във времена на тежка геополитическа конфронтация.





Народното събрание на България е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО от 25-и до 27 май. Форумът ще бъде открит в понеделник, 27 май, от председателя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Парламентаристите от 32-те държави членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и служебния министър-председател Димитър Главчев, посочиха от Народното събрание.

 

Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна. В София Асамблеята трябва да приеме своите препоръки за предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон.

 

В пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО участват близо 400 парламентаристи от 32-те държави членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации. Участниците в сесията ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна и приоритетите на среща на върха на НАТО във Вашингтон през юли, припомня БТА.





Днес служебният премиер Димитър Главчев ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Министерския съвет. Двамата ще разговарят на четири очи, след което ще се състои среща в разширен формат с участието на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2477 |27.05.2024 Очаква ни слънце и топло време . 0| 2740 |26.05.2024 Макрон пристигна в Германия на първото официално посещение на френски държавен глава от 24 г. насам . 2| 2752 |26.05.2024 Главчев поздрави българските гимнастички за успехите на Европейското първенство в Будапеща . 23| 2796 |26.05.2024 Ген. Атанасов: Ако искаме България да се развива, трябва да имаме редовна власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads