Реклама / Ads
11| 2582 |27.05.2024 НОВИНИ

Засилено присъствие на НАТО в Черно море - това искат българските представители в Парламентарната асамблея на НАТО

.
Димитър Главчев
Българските представители на Парламентарната асамблея на НАТО в София се обявиха за засиленото присъствие на НАТО в Източния фланг и в Черно море, където се намира и страната ни.
 

"Надяваме се, че след пленарното заседание от София ще излязат силни послания, първо в посока на по-дълбока интеграция на нашите отбранителни способности в рамките на НАТО, засиленото присъствие на НАТО в Източния фланг, засиленото присъствие на НАТО в Черно море, на което се надяваме", заяви Даниел Митов, ръководител на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, на съвместен брифинг с председателя на Асамблеята Михал Шчерба. 





"Нуждаем се от присъствие на НАТО в Черноморския регион. С войната в Украйна Русия се стреми да установи господство в Черно море. Украйна следва да заеме централно място на срещата на върха във Вашингтон. Подобряването на оперативната съвместимост на украинските сили ще бъде мост за бъдещето членство на страната в НАТО", посочи пък служебният премиер Димитър Главчев.

 

"Украйна защитава не само себе си. Украйна защитава Европа и нашите ценности, нашите принципи", посочи заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, която също взе участие в провеждащата се в София пролетна сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. На преден план тя изтъкна също необходимостта от засилен фокус върху регионите на Черно море и Западните Балкани.

 

"България е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в момент, когато от сигурността на Източния фланг на Алианса, както и на Черноморския регион, зависи сигурността на целия свят“, отбеляза Кирова. По думите ѝ рисковете пред сигурността нарастват с всеки изминал ден. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3328 |27.05.2024 Столтенберг от Парламентарната асамблея на НАТО: "Не предоставихме на Украйна това, което обещахме". Шчерба: "Русия поглежда и към нашите страни" . 5| 2631 |27.05.2024 Как ще гласуваме на 9 юни? /видео/ . 21| 6877 |27.05.2024 Кап. I ранг. Васил Данов: Отсъствието на Радев от Парламентарната асамблея на НАТО е неуважително . 0| 2653 |27.05.2024 148-a годишнина от подвига на поета революционер. Във Враца започват Ботевите дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads