Реклама / Ads
27| 5733 |06.10.2020 НОВИНИ

Георг Георгиев: Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера в ЕП, претърпя фиаско

.
Източник: БГНЕС
В рамките на Европейските институции се случва една много нехарактерна и весвойнствена коалиция. Целта на всички тези хора е България да бъде обругана, да се покаже във възможно най-лошата светлина. Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера, претърпя абсолютно фиаско.
 

Това заяви пред медиите Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи и председател на младежката организация на партия ГЕРБ.

 

Повод за брифинга в централата на управляващите обаче не бе вчерашния дебат за върховенството на закона в България, а изказване на проф. Иво Христов тази сутрин, което се превръща според Георгиев в "рецидив". Младежите от ГЕРБ поискаха и неговата оставка като народен представител и помолиха левицата да се разграничи от думите му.

"Инфантилно българско население", нарече народът проф. Христов в ефира на bTV тази сутрин.

 

Репликата беше, в отговор на въпрос за различните управления на страната ни от времето на социализма до ден днешен.

 

Ето и целият цитат:

 

"Очарователна е тази българска черта да се гласува за поредния спасител, без да се знае какво има вътре като съдържание. Не визирам Трифонов в момента. Но вижте, както сме я подкарали, нас преди 30 години ни управляваше Тато, след това дойде Командирът, след това Дедо, сега Баце. Предполагам, че следващият трябва да е пак такъв и да осъществява "родителски надзор" върху инфантилното българско население".

 

"За кратко време, след като българите бяха наречени "дебили", господин Христо ги нарече и "инфантилно население". Смятаме, че проф. Христов няма моралното право да представлява народа в Народното събрание", посочи Георгиев.

 

“Такава пряка обида в национален ефир не може да бъде подмината с лека ръка. Призоваваме за неговата оставка. Искам да отправя и призив към лидера на БСП. Тя подкрепя ли тези думи, това позиция на партията ли е, активът на партията, парламентарната група, подкрепят ли това, че “инфантилното българско население” трябва по този начин да бъде адресирано от депутат?", попита още Георгиев.

 

Като председател на младежката организация на управляващата партия той заяви, че ще търсят начин всички партии не само в парламента, но и в политическия спектър у нас да коментират думите на проф. Христов и да осъдят изказването.

 

"Това е редицив. За втори път се повтарят такива унизителни тези", посочи зам.-министърът на външните работи.

 

Георгиев бе запитан от журналисти и за вчерашния дебат за върховенството на закона у нас. Според зам.-министъра лицето на страната ни е представено добре, благодарение на действията на правителството. Той изброи като примери модернизацията на армията и специфично посочи покупката на изтребителите F-16.

 

"В рамките на Европейските институции се случва една много нехарактерна и весвойнствена коалиция. Целта на всички тези хора е България да бъде обругана, да се покаже във възможно най-лошата светлина. Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера, претърпя абсолютно фиаско", посочи още Георогиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8540 |05.10.2020 Георги Кадиев: Фандъкова ремонтира улица за 900 000 лева без ДДС, а на нас ни излезе 15 000 лв. . 36| 7814 |04.10.2020 Георги Любенов покани ”отбрани анализатори” да говорят за протеста . 6| 5255 |29.09.2020 Емил Георгиев: Този парламент е юридически най-неподготвен, по-добре да отиде в пясъчника . 16| 5275 |28.09.2020 Георги Свиленски: Няма да се коалираме с мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads