Реклама / Ads
7| 2901 |27.01.2022 НОВИНИ

Георг Георгиев сърдит - вчера в НС се изрекли лъжи за дефицитите на армията

.
Източник: БГНЕС
Клиширани фрази и искрени лъжи се чули от парламентарната трибуна по време на изслушването на изпълнителната власт и шефовете на службите за украинската криза вчера. Това смята бившият зам.-външен министър от ГЕРБ Георг Георгиев.
 

Лъжите били по адрес на дефицитите в българската армия, липсата на средства и недофинансирането. От редиците на Борисовите депутати се възмутиха още вчера, когато военният министър Стефан Янев заяви, че състоянието на армията в момента не е добро и е резултат от 12-годишното управление на ГЕРБ и Борисов.

 

Според Георг Георгиев обаче армията не просто е добре оборудвана, тя е свръх оборудвана и ултра финансирана през последните 10 години.

 

“В последното правителство на Борисов бяхме една от малкото държави в Европа, които изпълниха ангажимента си за 2% от БВП, отделен за обрана, за което бившият премиер беше поздравен от тогавашната американска администрация“, допълни Георгиев.

 

2 милиарда и 200 милиона лева дал “моделът Борисов” за покупката на американските изтребители F-16.

 

“Уж сега новото правителство подписа писмо за закупуването на втората ескадрила, която нямаше да бъде възможна на по-добри условия, ако не беше договорът с Локхийд Мартин с кабинета Борисов 3. В Бюджет 2022 няма средства за новата ексадрила. Моделът Борисов купува Локхийд Мартин, а моделът Петков модернизира МиГ“, коментира бившият зам.-министър на външните работи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3130 |21.01.2022 Кристалина Георгиева: С инфлацията не трябва да се борят само централните банкери . 14| 11664 |17.01.2022 Георги Лозанов: Може да сме по-прости, но сме повече. Или как в България ”всеки сам си прецЕня” . 0| 2730 |14.01.2022 Георги Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работа с мярката 60/40

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads