Реклама / Ads
38| 6711 |22.05.2021 НОВИНИ

Не бе достатъчно облъчването днес. Затова излезе Георг Георгиев да повтори

.
Не бе достатъчна супер извънредната, но вече традиционна и напоителна уикенд конференция на ГЕРБ днес, за да стане ясно колко крайно възмутени са Борисов и хората му от случващото се в страната след встъпването в длъжност на служебния кабинет на Стефан Янев.
 

Не бе достатъчно, че трите национални телевизии прекъснаха програмата си, за да излъчат обявената около час по-рано пресконференция в партийната централа, където две партийни остриета (едно по-ново и едно старо) обясниха как скандала с подслушванията на политици от службите е кьорфишек, а целта е овладяване и мъст заради големите успехи по разбиване на руската шпионска мрежа у нас.

 

И понеже не бе достатъчно пред удобния Любо Огнянов седна "скаутът" Георг Георгиев. За да повтори всичко това...

 

С ирония и сарказъм започна гостуването на бившия зам.-министър на външните работи и лидер на "Младежи ГЕРБ". Повтори оная съмнителна мантра, че България била най-добре справилата се със здравната криза държава. Икономиката ни била в топ 5 на ЕС след COVID-19. Нивата на безработица не са мръднали. Много "лошо" сме се справили, господин Янев отчитал всички тия постижения като крах.

 

"Държава, която можеше да си позволи мерки за бизнеса... ужас...", саркастично коментира Георг Георгиев.

 

И приходните агенции работили най-добре при управлението на ГЕРБ и Борисов. Тия дефицити, които съобщи вчера служебния финансов министър Асен Василев, са отпреди поне 15 г. Сиреч - преди ГЕРБ, а тая информация било "услужливо премълчана". Георгиев обаче не отговори какво точно са направили ГЕРБ по отношение събираемостта на точно тия натрупани дългове от иначе прекрасно работещите приходосъбиращи институции. Но се правили внушения, отсече Георг.

 

И подхвана новата песен - дайте доказателства. Сиреч празни приказки са всички тия твърдения за подслушвания и съмнителни кредити от ББР, липсващите пари в НАП. Произволно му звучали тия цифри, не били подплътени с факти. Звучало като "хвърлено в пространството". Очевидно обаче на господин Георг Георгиев не му пречеше когато Борисов мяташе цифри наляво и надясно, които се приемаха за меродавни, преповтаряха се от вси страни, а те бяха откровени неистини.

 

Иначе бившият зам.-министър в МВнР зададе "прагматични" въпроси - защо и откъде ген. Атанас Атанасов, който бил "институционално никакъв" имал тази информация, че политици били подслушвани от службите. Тая песен била подхваната и от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

 

Продължиха и твърденията от тази сутрин - че активното мероприятие срещу службите било защото Радев и Рашков били крайно бесни от успеха с борбата с чуждото влиание у нас и шпионите на Кремъл. Ни веднъж не излязъл държавния глава да коментира, да поздрави службите.

 

"Прави се опит тези институции да бъдат обезглавени", отсече категорично Георг Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3251 |20.05.2021 Вицепремиерът Пеканов: Планът ни за възстановяване не е достатъчно готов и амбициозен . 10| 11507 |15.05.2021 Крум Зарков: БСП е на страната на промяната и има достатъчно експертиза, за да реши социално-икономическите въпроси пред страната ни . 8| 3892 |12.05.2021 Бимбалов: За да се изправим срещу такава едра лакомия не е достатъчно да сме смели и отчаяно луди. Трябва и да сме достатъчно много . 2| 2950 |09.05.2021 Предимно слънчево днес. Очакват се обаче валежи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads