Реклама / Ads
5| 2736 |04.05.2023 НОВИНИ

Георги Ганев: Проектокабинет на ПП-ДБ е по-добре от нови избори

.
Източник: БГНЕС
Ние общуваме с българските граждани и искаме да бъдем честни пред тях. Аз съм напълно убеден, че това, което ние предложихме, е по-добре от нови избори. Ако колегите от ГЕРБ могат да предложат нещо по-добро, нека заповядат.
 

Tова каза в предаването "Денят с В. Дремджиев" финансистът, преподавател от СУ "Св. Климент Охридски" и настоящ депутат от ПП-ДБ Георги Ганев по повод на опитите за сформиране на правителство и срещите между ГЕРБ и останалите партии.

 

По думите му целта на коалицията ПП-ДБ е била българските граждани да видят добре работеща управленска програма.

 

"Очевидно изборът на ГЕРБ-СДС е да не подкрепи предложеното от нас с абсолютно най-добронамерени чувства и с пълна честност към процеса, в който бяхме влезли. Г-н Борисов може би си мисли, че това, което сме направили през последните 10 дни, е заради него. Не - ние действахме в името на българските граждани. Нашата цел беше българските граждани да видят управленска програма, да видят един предложен екип, който може да изпълни тази програма. Дали на колегите от ГЕРБ-СДС ще им хареса тази програма, е вторичен въпрос", отбеляза финансистът.

 

Запитан дали Борисов цели индулгенцията си, Ганев отговори, че от ГЕРБ-СДС определено искат да управляват.

 

"От ГЕРБ-СДС искат да се пазарят за имената. В случая даже да си предложат своите хора. Те обаче разбраха, че няма да могат да се месят в кадруването. Това няма да бъде допуснато, няма да става с кадри на ГЕРБ."

 

На въпрос възможна ли е коалиция тип Магнитски, Ганев обясни, че Борисов е много обигран политик.

 

"Малко повече очаквам да има правителство, отколкото очаквам да няма такова. Моето очакване е малко повече от 50%, че ще се сглоби нещо около ГЕРБ и ДПС. Ако се стигне до втори мандат е ясно какво ще бъде предложено. Ние предлагаме това, което смятаме, че е най-добре за хората. Ключовият въпрос е кому ще бъде даде третият мандат. При Борисов всичко е възможно, той може дори да подкрепи втория мандат", уточни още финансистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2846 |03.05.2023 Лена Бориславова чака с нетърпение проектокабинета на ГЕРБ-СДС: Лъха на готовност и компетентност . 7| 2939 |03.05.2023 Даниел Лорер: Направихме жест към ГЕРБ като представихме проектокабинет . 15| 3396 |02.05.2023 Излезе неофициален списък с имената в проектокабинета ПП-ДБ: Кирил Петков не присъства . 10| 2787 |02.05.2023 Очаква се днес ПП-ДБ да представи състава на проектокабинета с техния мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads