Реклама / Ads
0| 14900 |19.06.2022 НОВИНИ

Георги Георгиев: Тошко Йорданов така и не разбра, че не е в шоуто. Вика ни и казва: „Пичове, Дългият каза еди какво си!“

.
Георги Георгиев Източник: стопкадър, bTV
С Тошко Йорданов се комуникира лесно, ако е спокоен и трудно, ако не е. Той така и не разбра, че не е в шоуто, още не знае разликата между скечовете в шоу и от парламентарната трибуна. Труден е диалогът, ние сме длъжни да изпълняваме всичко. Вика ни и казва: „Пичове, Дългият каза еди какво си!“. Аз съм възразявал, но това не го интересуваше.
 

Това разказа в ефира на bTV Георги Георгиев, отцепил се от ПГ на „Има такъв народ“, към момента независим депутат.

 

„Но една партия има устав, тя е колективен орган, а не едноличен, за мен ИТН не функционираше като политическа партия, а като еднолично дружество с ограничена отговорност - ЕООД. Тогава разбрах, че това не е партията, която съм си мислел, а различна структура“, добави той.

 

„Тошко Йорданов хем ти говори, хем те сплашва“, каза още отцепилият се от ИТН.

 

Георгиев минавал на детектор на лъжата два пъти: „Това е наета фирма, задават ти конкретни въпроси, дали си корумпиран, дали си лоялен, дали изнасяш информация. В проекта на закона за противодействие на корупцията това е нормална практика за държавните служители, не виждам проблем за себе си“. Запитан дали някой не е издържал успешно теста на детектора, той каза, че не знае. 

 

„Червената лампа“ за ИТН ми светна, когато Слави Трифонов представи правителството на Николай Василев. Тази лампа светна и на избирателите, на целия български народ“, признава Георги Георгиев.

 

Тогава той по никакъв начин не харесал така предложения кабинет. Според него това не е станало и по начина, по който трябва да се предложи правителство – по телевизията, без консултации с депутатите на партията. „Явно е имало и други хора, които са се почувствали по същия начин, което е видно в последвалите резултати на изборите“, обясни Георгиев.

 

„Хубавите обещания от телевизора за връщане на парламентаризма се оказаха пълна заблуда. На среща на партията попитах: „Кой е ИТН“, Тошко Йорданов сам призна, че никой от партията не е всъщност „Има такъв народ“. ИТН е Слави Трифонов. Това нещо унищожи цялото ми разбиране за Конституция и правов ред. Убеден съм, че има договорка между ИТН и ГЕРБ“, категоричен бе той.  

 

Депутатът разказа, че още на 17 февруари оттеглил доверието си от регионалния министър Гроздан Караджов с писмо до парламентарната група.

 

Георги Георгиев изтъкна две причини за това: „Първо, аз съм строителен инженер от военно училище, там хората са доста по-компактни и по-близки, а и познавам много хора – в края на януари един приятел ме извика на една среща и каза: „Шефът отиде в „Делта Хил“ от договаря текущ ремонт и аз тогава разбрах, че практиките на ГЕРБ продължават и сега“.

 

„Направихме втора среща с този човек, извиках един колега от „Продължаваме Промяната“, който също е член на Комисията за превенция и противодействие на корупцията. Той каза също пред него, предложихме му да го заведем при вътрашния министър Бойко Рашков. Той отказа, защото „нашата фирма никога повече няма да получава поръчки“.

 

„Това означава, че има един кръг от хора - те са описани. Имаме цялата информация в интернет двама заместник-министри, шефа на АПИ, шефовете на „Автомагистрали“, държавното дружество, което строи на документи автомагистрала „Хемус“. Всички те са свързани по определен начин чрез фирми и чрез местоживеене с тази местност, така да го нарека“, каза още Георгиев.

 

По думите му строители са се оплакали от комисионите, които трябва да плащат и са споделили, че са по-високи от тези по времето на ГЕРБ.

 

Георгиев заяви, че ако той и неговите колеги не са се отцепили, „Има такъв народ“ е щяло да направи коалиция с ГЕРРБ под прикритието на „експертно правителство“ с подкрепата на ДПС, но без „Възраждане“, за което „се изпуснала Ива Митева“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4671 |18.06.2022 Радулов: Тошко Йорданов ни заплашваше, че Слави ще ни набие клинците, ако не слушаме . 0| 3297 |17.06.2022 Тошко Йорданов: Мнението на Кирил си е негово. Позицията на ИТН е същата . 0| 16854 |17.06.2022 Класната на Тошко Йорданов се отрече от него . 0| 10145 |17.06.2022 “Който гласува с ГЕРБ е предател”: Нравственият катарзис на Тошко Йорданов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads