Реклама / Ads
0| 4784 |14.06.2022 НОВИНИ

Отцепник от ИТН разкри как действа схемата на МРРБ с обществените поръчки

.
Георги Георгиев Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Миналата година стана ясно, че от „Има такъв народ“ са специалисти в това да не се съставя правителство. Логично е да се добави и че са специалисти по това да се разбива правителство. Това заяви отцепилият се от парламентарната група на ИТН депутат Георги Георгиев.
 

Той сподели, че решението му за напускането на ИТН датира още от февруари месец, когато свалил доверието си от вицепремиера от квотата на „Има такъв народ“ Гроздан Караджов.

 

„При тази информация Тошко Йорданов издивя, събра парламентарната група и започнахме тежък спор, при който ключов бе въпросът кой е ИТН. Той ни каза, че никой от присъстващите, включително самият Тошко Йорданов, не е ИТН. ИТН е Слави Трифонов“, разказа пред Bulgaria ON AIR отцепилият се депутат.

 

По думите му е трудно да се отговори на въпроса кой е Слави Трифонов, тъй като нишката между бизнес, приятелство и зависимости била тънка. Но разказа каква е схемата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която го е накарала да снеме доверието си от Караджов.

 

„Първо общините ги посещава един вестоносец от името на МРРБ, който им казва – пускате обществена поръчка, нагласена така, че да я спечели конкретна фирма, но без одобрено финансиране. Пуска се тя, избира се изпълнителят и тогава схемата е, че МРРБ ще го одобри за финансиране този проект. Това е по прословутия половин милиард, който така и не е отпуснат до момента“, разкри Георгиев.

 

Според него схемата е изработена така, че никой да не може да бъде обвързан към нея и съответно подведен под наказателна отговорност.

 

„Убеден съм, че министър Караджов и един лев не е взел. Схемата не работи така, а чрез офшорни сметки“, уточни той, ала призна, че няма конкретни доказателства.

 

„Моето доказателство са срещите с хората, това е работата ми като народен представител. Информацията, която аз съм получавал, съм я предавал по надлежния ред и оттам нататък народният представител не е нито МВР, нито НАП, нито ДАНС“, категоричен бе отцепилият се от ИТН депутат.

 

Георгиев подчерта, че ще подкрепи „Продължаваме Промяната“ при предстоящия вот на недоверие. По думите му, ако ПП не участва в едно парламентарно мнозинство, не може да се сформира ново без гласовете на ГЕРБ.

 

„Влязохме в партията, за да сменим ГЕРБ и техните корупционни практики. През цялото време щяхме да изчегъртваме ГЕРБ, а сега ни се казва - махаме се от ПП, обаче ще правим експертен кабинет, за който подкрепата най-вероятно ще дойде от ГЕРБ“, посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3232 |14.06.2022 Йорданова: Изпълнителната власт действа с пълна скорост, докато НС не реши друго . 0| 10676 |14.06.2022 ”Отцепникът” от ИТН Георги Георгиев: Двама зам.-министри са от кръга ”Делта хил”, предлагано е срещу 5% да печелят определени фирми . 0| 4106 |08.06.2022 Злоупотреби за над 30 млн. евро по европроекти у нас разкри ОЛАФ . 0| 2937 |02.06.2022 Прокуратурата се задейства за убийството на 8-годишното дете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads