Реклама / Ads
11| 7315 |04.10.2018 НОВИНИ

Георги Георгиев: Мрете тихо! Да не пречите на стабилността

.
Георги Георгиев
Председателят на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев изрази възмущението си от случващото се с нуждаещите се от хемодиализа и затварявенот на отделението във Видинската болница. В социалните мрежи той съобщи, че вчера 24 човека са продълили да се диализират в отделението с непречистена вода, увреждайки допълнително своето здраве.
 

Мрете тихо! Да не пречите на стабилността.
Трети ден хемодиализата във Видин е в тежка авария. Днес един от пациентите почина. Живота на 45 човека е в опасност. Счупил се е един филтър. Просто филтър. Поне седмица ще трябва за да се отстрани аварията. В това време Той ще строи кокетно стадионче за стотина милиона. Да, от тези стотина милиона ще откраднат поне половината, а от клетниците, дето лежат в това отделение не могат да откраднат почти нищо и затова те не са важни. Болните в България живеят не с диагнози, доизживяват си дните с присъди. Да си болен в България най-често значи, че си обречен. Дори затворниците знаят, че като им мине срока са свободни, а болните знаят, че спасение няма. И се успокояват хората, с приказки като, "има неща, които не зависят от нас" и 'има и други, не сме само ние". Да сте чули за авария в Народното събрание? Да сте чули за авария в министерски съвет? Да сте чули за авария в правителствена болница и пациените да останат една седмица без лечение? Там всичко е подсигурено. По три буса тоалетна хартия ги зареждат едновременно, та ако някой закъса, другите да стигнат навреме и да имат с какво да си бършат задниците гадовете. Но един филтър резервен в тази държава за хемодиализата няма. НЯМА!


И не го правете хора! Не се предавайте, не се примирявайте. Няма други като вас, няма други, като вашето детенце, като жена ви, като майка ви. Те са ви единствените. И знайте, всичко зависи от вас! Вие решавате, вие сте важните. Борете се. Хората са по важни и силни от свинете. И последно, не спечелим ли тази, голямата битка, битката срещу боклуците, които ни убиват, всички сме обречени. Борисов, Цветанов, Пеевски, Цацаров и останалите мародери, които ни управляват са способни да гледат как умирате докато в това време ви крадат отново и отново.


Днес 24 човека продължаваха да се диализират в отделението във Видин с непречистена вода, увреждайки допълнително своето здраве. Днес в отделението нямаше нито един лекар нефролог. Просто защото няма лекари в отделението. Лекари няма, апаратурата не работи, хората умират, за тях пари няма. Но ще има нови 960 калинки, назначени заради новата винетна система, за тях пари има. И за кокетното стадионче на Буда стотици милиони има. Но за майките на децата с увреждания пари няма. За слугите в държавната администрация, които крепят властта на Буда един милиард има. А шест хиляди лева за филтър няма. Така убива системата. Така убива мафията. Така убива корупцията. И с мълчанието и бездействието си ставате съучастници в убийствата.
Ще плащат за всичко.

 

Георги Георгиев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5161 |30.09.2018 Пламен Георгиев: Няма и ред за незаконна дейност на Делян Пеевски . 5| 5474 |28.09.2018 Георги Свиленски: Управлява ни нова коалиция - ГЕРБ, ОП и ДПС . 5| 5769 |25.09.2018 Психолог пред Фрог: Идеята на Пламен Георгиев за борба с корупцията е индикация за безпомощност и безизходица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads