Реклама / Ads
18| 12521 |05.05.2020 НОВИНИ

Георги Георгиев пред Фрог: Поисках от прокуратурата очна ставка с Борисов и Мутафчийски

.
Георги Георгиев
Преди минути излязох от полицията. Бях извикан там, за да ми бъдат предявени материалите по обвинението за видинските медици, които не се тестват за коронавирус. Внесох допълнителни доказателствени искания. Заявих, че искам да бъде призован ген. Венцислав Мутафчийски за очна ставка с мен, за да може да си задаваме въпроси и да се разбере истината.
 

Това разказа лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев пред Фрог нюз. Ето какво още разказа той:

 

Поисках още очни ставки с проф. Кантарджиев и с шефа на РЗИ-Видин д-р Владински, както и с премиера Бойко Борисов. Нека същите да бъдат призовани на разпит. Приложих и видео с изказване на брифинг на Владински, който заявява, че има инструкции от Щаба в чат във Вайбър да не се тестват контактните лица, а само на такива със симптоми. Сега чакам прокуратурата да се произнесе.

 

Трети ден прокуратурата не внася в съда моята жалба срещу мярката за неотклонение. Но за сметка на това бяха внесли искане за моето принудително задържане и изготвяне на криминалистическа регистрация. Съдът веднага се бе произнесъл и уважи  това искане. Така, че вече има  съдебно определение за моето принудително задържане.

 

Междувременно вчера, докато проверявах какво се случва в съда във Видин, очаквайки произнасяне по моята жалба, разбрах, че за днес, 5-ти май, има насрочено заседание по другото ми обвинение. Оказа се, че без да съм информиран, то е внесено в съда и насрочено за 5-ти май. По това дело, ми е заличен дори адвоката, което значи, че аз нямам защита. Никой не ме е информирал, че процесът срещу мен стартира. Явно ще ме осъдят в тази страна, без изобщо да зная. Материалите по това дело са внесени на 13 март от прокуратурата в съда. Става дума за делото за онези от Канал 3. 

 

А едновременно с това по същата време съм призован в полицията по делото за медиците. Не зная дали е имало съдено заседание. Опитах се да вляза днес в съда, но не ме допуснаха. Отказаха ми информация. Съдът ми отказа дори да си входирам лично жалбата срещу наложената ми гаранция. И не ме пуснаха. Всички тези абсурди рано или късно ще се обърнат срещу тях. това са абсурди.  Всички началници на съдебната система са ангажирани с мен.

 

Миналата година идваха 10 пъти с линейка и жандармерия принудително да ми направят криминалистическа регистрация. Наритвам ги. Не съм криминален престъпник. Няма да направят такава регистрация. Обжалвам в момента от постановленията за принудително довеждане. Стигнах до ВАС вече. Другата седмица ще се гледа. Те ни удрят, ние отвръщаме с 10 удара. Така ще бъде. Очаквам утре на Гергьовден да дойдат за принудителното задържане. Те така са ги наредили нещата. Като подарък за празника.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 12218 |05.05.2020 Румен Гълъбинов пред Фрог: Много бизнеси ще фалират, безработицата ще доведе до нова емиграция . 17| 4931 |05.05.2020 Станишев: Под натиска на ПЕС Европа предприе конкретни антикризисни мерки! . 23| 19439 |05.05.2020 Д-р Георги Тодоров: Избягвайте прехваления от властите ПСР . 1| 4566 |05.05.2020 Служители на ЧЕЗ Разпределение осигуриха дом за 4 двойки щъркели в село баня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads