Реклама / Ads
12| 21021 |07.09.2021 НОВИНИ

Георги Киряков: Кирил Петков и Асен Василев най-сериозно поведоха битката срещу Борисов

.
Георги Киряков Източник: стопкадър, bTV
Кирил Петков и Асен Василев поведоха най-сериозно битката срещу Борисов, въпреки че и Рашков даде немалко. Те разклатиха основите на тази конструкция, която беше създадена с n-тото правителство на бившия премиер. Тази конструкция беше частично разрушена. Възможно е да падне през следващите няколко месеца, но тази позиционна война между силите на промяната и силите на статуквото ще трябва да продължи.
 

Това коментира политологът Георги Киряков в ефира на Bulgaria ON AIR. Според него евентуален проект на служебните министри Василев и Петков не би могъл да създаде електорална вълна, подобна на НДСВ и ГЕРБ, но би могъл да събере всички разпилени гласове на протеста.

 

„От протестите миналата година се видя, че президентът Румен Радев е олицетворението на промяната. Другите само успяха да се прикрепят към това, което той успя да сътвори тогава. Това е битка, която той самият води и с партия ГЕРБ, и с другите партии на статуквото. Тази битка ще завърши някога, но няма да е на следващите предсрочни избори“, коментира още политологът.

 

Според него предстоящите президентски избори са само вторичната причина за битката, която води президентът Радев. Първичната му причина е да промени посоката на българското общество.

 

Според Киряков 46-ото НС няма да се запомни с нищо добро.

 

„За съжаление със скандали, липса на парламентарна етика и липса на сериозна законодателна инициатива и сериозно законотворчество, което е в основата на всеки парламентаризъм. Нямаше такива неща. Имаше опит за реванш, опит за налагане на теми, които нямат нищо общо със законотворчеството и парламентаризма“, посочи той.

 

Според Георги Киряков особено показателен е фактът, че най-малката парламентарна група „Изправи се БГ! Ние идваме“ се опитваше да налага дневен ред на всички останали групи.

 

По думите му следващите парламентарни избори няма да променят коренно политическата ситуация, но вече се виждат у хората настроения за нов играч, който да обере потенциала за промяна от миналогодишните протести.

 

„Хората искат да видят нов тип политика и нов тип политици. Защото видяха в Кирил Петков такъв, насочиха доверието си към него. Това е тенденцията в момента. Търси се месия, който да удовлетвори тези хора“, добави Киряков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 23423 |05.09.2021 Илиян Василев: Хипотетичната партия на Кирил и Асен изкара доста хора от обувките им . 10| 4262 |05.09.2021 Атанас Зафиров: Думите на премиера Янев за партия на Кирил Петков са смущаващи . 8| 4267 |03.09.2021 Георги Свиленски, БСП:Георги Свиленски: Проектът на Кирил Петков вече обикаля наши структури. Какво мисли президента? . 11| 11424 |02.09.2021 Кирил Петков: Средства има, а хвърляме държавата в хаос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads