Реклама / Ads
13| 5084 |15.11.2021 НОВИНИ

Слави Василев: Сега ГЕРБ ще види какво е „истинска опозиция“

.
Слави Василев, Георги Харизанов Източник: стопкадър, bTV
ГЕРБ ще види какво е „истинска опозиция“. Най-големият печеливш от проведените избори е Румен Радев, защото двама негови министри станаха първа политическа сила. Радев категорично ще спечели изборите за президент на предстоящия балотаж в неделя. В това е убеден политологът Слави Василев.
 

В ефира на bTV той заяви, че най-накрая след протестите, които са „запалили“ процеса на промяната, снощи той е намерил своето решение, а по думите му коалиция със сигурност ще има.

 

„Голяма част от политическите формации, които бяха лице на промяната в предишния парламент, сега се сливат. Кирил Петков и Асен Василев ще трябва да покажат завидни способности, за да съставят правителство, защото егото на техните потенциални партньори е разклатено. Аз съм убеден, че и БСП, и ДБ, и ИТН ще се споразумеят за широк консенсус по отношение на важните приоритети на България“, каза Василев.

 

„Хората, които искат промяна и друго управление, рязко промениха своите предпочитания. Автоматичният сбор на отлива от четирите „партии на промяната“, ако прикрепим и БСП към тях, дава точно резултата на „Продължаваме промяната“, каза на свой ред политологът Георги Харизанов.

 

Според него тази голяма динамика, която се наблюдава, отразява голямото разочарование от последните два парламента.

 

Харизанов обаче остава скептичен, защото „Продължаваме промяната“ е „неукрепнал нов проект, който трябва да направи устойчива коалиция с партии и коалиции, намиращи се в срив“.

 

„Не знам дали Кирил Петков има способността да се превърне в лидер на преговорния процес, защото срещу него ще седнат опитни хора със силно его“, смята той.

 

Според Харизанов изборите „2 в 1“ са помогнали най-много на ПП „Възраждане“, а „Има такъв народ“ заслужено се е разделила с получената подкрепа на последните избори, защото „не е успяла да случи нищо съществено с нея“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3400 |14.11.2021 Асен Василев: Ще правим коалиция без ГЕРБ и ДПС . 4| 3884 |14.11.2021 Илиян Василев: Не подценявайте способността на интригантския капацитет на Борисов . 11| 3350 |14.11.2021 Слави Трифонов: Ако имах машина на времето, щях да постъпя по същия начин . 36| 5112 |12.11.2021 Василев: Кирил Петков ще бъде нашата кандидатура за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads