Реклама / Ads
5| 4906 |15.02.2023 НОВИНИ

Василев: Най-големият шарлатанин е Радев, не е изключено негов съветник да е в следващия ”Магнитски”

.
Източник: личен архив
Оказва се, че най-големият шарлатанин е президентът Румен Радев. Не изключвам възможността един от съветниците в кабинета му да е в следващия списък ”Магниткси”.
 

Все по-обозрима е процедурата за импийчмънт на президента, тъй като той става все по-опасен за геополитическото положение на България, заплаха е за държавната ни сигурност заради проруските си интереси.

 

Това каза в студиото на “Честно казано с Люба Колезич” адвокатът и политик от “Продължаваме промяната” Радостин Василев.

 

Според последното проучване на "Тренд"  пет политически сили със сигурност ще влязат в парламента.

 

В изследването не е посочено колко процента от допитаните са обявили, че със сигурност ще гласуват на предсрочните парламентарни избори, но 25.6% от тях са заявили, че ще пуснат своя глас за ГЕРБ. 24.8 на сто ще подкрепят "Продължаваме промяната - Демократична България". ДПС е трета политическа сила с 12.8%, а "Възраждане" събира 11.9% от вота. 8.9 на сто от участвалите в допитването ще гласуват за БСП.

 

Според Василев реалните резултати за предстоящите избори ще са малко по-различни и ПП и ДБ ще водят с няколко процента, щом социологическите агенции дават подобни резултати и това се е потвърдило и след последните избори, когато се е получило същото разминаване. Според него списакът "Магнитски" също ще окаже влияние:

 

"Видяхме през годините, че каквито и корупционни схеми да излизаха наяве не се променяха електоралните нагласи на избирателите на ГЕРБ. Има огромни зависимиости, хора, които все още вярват на Борисов, но вторият списък "Магнитски" ще повлияе. Това е репутационен удар за ГЕРБ и Дончев днес си го призна", подчерта Василев.

 

"Не знам дали преди изборите ще излезе още един списък "Магнитски", но очаквам  в този списък  да има и лидер на политическа партия.", допълни той.

 

"Корупционният модел през годините и липсата на адекватни политики доведоха до общ нихилизъм.  Точно срещу това ще се бори обединението на ПП и ДБ".

 

"Силно се надявам, че "Продължаваме промяната" няма да повторят модела на ИТН. Работи много силна пропаганда, медии работят денонощно за измисляне на гадости, глупости за Джемкорп и т.н. Аз лично бях жестоко атакуван още от момента на напускането ми от ИТН, казвайки истината, но не оставях нито една обида или критика срещу себе си, а отговарях с документи и доказателства на всички лъжи. Надявам се да съм ги научил и в ПП да отговарят по този начин на нападките. Медийно разкриваме "борисовките" лъжи на ГЕРБ, както ние ги наричаме". 

 

"Абсолютно наложителна е оставката на Иван Гешев. Няма нито една друга държава, която след свидетелски показания за корупция на много високи размери, да не е предприела необходимите действия", подчерта Радостин Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4535 |15.02.2023 Асен Василев: Когато САЩ казват, че ГЕРБ са нанесли щета за 600 млн. лв., е ясно къде са отивали парите . 30| 14658 |12.02.2023 Илиян Василев: На Росен Христов трябва да му забранят да говори . 2| 3208 |12.02.2023 Стойне Василев: Обеднели сме с 25-30%, изоставаме по финансова грамотност . 8| 7639 |09.02.2023 Илиян Василев: Людмил Йоцов не може да бъде осъден, нито пък министър Николов или заместника му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads