Реклама / Ads
21| 10532 |18.07.2020 НОВИНИ

Георги Котев: Ахмед Доган трябва да бъде арестуван, като Ал Капоне

.
Естествено и съден след това. За укриване на данъци! Както това са сторили федералните власти на САЩ в началото на 30-те години на 20-ти век с ”обществен враг №1” и лидер на ганкстерка групировка в Чикаго. Доказателството за данъчна измама на Ахмед Доган е налично в годишния Финансов отчет на собствената му ТЕЦ Варна, за 2018-та г. Документа е публично достъпен на сайта на Търговския регистър. /виж снимката горе/

От тази страница на отчета виждаме разбивката на квотите за т.нар. "студен резерв", който ТЕЦ Варна е спечелила, за да получава пари, без да може да ги изпълни, ако това се наложи. Но даже да предположим, че ТЕЦ-а е в добро състояние и спечелените от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) квоти могат да се изпълнят нека проверим дали Доган коректно е отразил в отчета парите, които е получил за тях.

 

Всичко което е с черни букви и цифри на снимката е от оригиналния отчет, без никакви манипулации. Пак повтарям отчета е публичен!!! Цветните записи - проверки са от мен.

И така, за първата квота, за месеците май, юни и юли на 2018-та година ТЕЦ-а е спечелил да осигурява по 166 Мега-Вата всеки час, когато и ако това се наложи. Целият период се състои от 92 денонощия, които пък имат по 24 часа. Така получаваме общото максималко количество, което ТЕЦ Варна се е ангажирала да осигури. Умножаваме по цената спечелена на търга от ЕСО и получаваме сумата, която егрГЕПИка Доган е получил за този период.

 

За следващият период август - октомври 2018-та упражнението се повтаря, но вече с по-голям товар и един прибавен час, заради местенето на часовника през октомври, за връщане към зимното време. Поради тази причина този ред със сметки е по-дълъг. И цената спечелена на търга е по-голяма. Всички цени са налични на сайта на ЕСО.

От последния период правим аналогична сметка, но само за месеците ноември и декември. Накрая събираме трите получени суми и резултата трябва да отговаря на числото в червената рамка.

 

Ако сумирате пък трите количества електроенергия, пресметнати пак на снимката трябва да получите числото в зелената рамка.

От получените пари липсват около 750 000 лева.

 

 

Георги Котев, Блог

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6284 |18.07.2020 Д-р Георги Тодоров за ПСР-тестовете и Гърция . 38| 16411 |17.07.2020 Осман Октай : Ахмед, Пеевски, Гешев, Бойко, генералите се чешат кого да хвърлят от тези момчета . 11| 8820 |17.07.2020 Младият предприемач Георги Иванов протестира заради десет причини . 52| 25158 |11.07.2020 Евгений Дайнов: Народът, Ахмед! Хората спасиха положението днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads