Реклама / Ads
13| 6219 |16.05.2020 НОВИНИ

Георги Попов: От Борисов не се иска нищо. Може да се откаже от акциите или да ги джироса на когото прецени

.
Васил Божков, Георги Попов
Борисов експлицитно заяви, че трябва да се смени неясната собственост на клуба. Аз държах 87% от акциите на ФК ”Левски”. Решихме, че е най-лесно той да знае чия е собствеността и да е в състояние да реши какво да прави. От него не се иска нищо. Може да се откаже от акциите или да ги прехвърли на друг. Не съм собственик на ”Левски” в момента.
 

Това заяви пред bTV в изненадващо обаждане Георги Попов.

 

"Всички последващи изявления на Борисов, че трябва да се смени собствеността, за да може държавата да помага на клуба политизират въпроса. Мен също ме интересува бъдещето на ФК "Левски". Не сме унизили клуба - това бе трактовка на някои медии, които не пожелаха да влязат в проблема. Не бихме желали по никакъв начин да сме онези, които ще ликвидират клуба", обясни още Попов.

 

Той отново заяви, че желанието да се спаси клуба съществува, но възможността на Попов и бизнесмена Васил Божков е била отнета заради неправомерните действия от страна на държавата и запорираните им сметки.

 

"Нека Борисов джироса акциите, нека се откаже и да изпълним искането на ветераните. Но ние не можем да го съветваме. Това е неговото решение. Ще се загуби много време в пътуване на акциите. Не съм унижавал никого, още повече Тити Папазов", отсече още Попов на въпрос дали е било некоректно действието спрямо Папазов, който само няколко дни по-рано заяви, че в разговор самият Васил Божков го е уверил, че той ще получи акциите на клуба.

 

"Проведох личен разговор с г-н Наско Сираков, който изрази желание да поеме акциите от г-н Борисов и да продължат заедно с Павел Колев да спасяват любимия клуб", обясни още Георги Попов.

 

Попов заяви още, че не е съгласен неговото име да бъде записано в историята като лицето, под чието ръководство клубът е фалирал.

 

"Не съм собственик в момента. Молбата ми е да запазят клуба. “Застанах на 9 март миналата година на Общото събрание и обещах пред цялата общност да сме хората, които ще вложат всички свои усилия да извадят “Левски” от дъното с натрупаните дългове. Клубът имаше 32 милиона задължения”, отсече Попов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8096 |15.05.2020 Георги Георгиев от ”БОЕЦ”: Войната ”Борисов-Божков” е самоизяждане в мафиотската ни държава . 23| 23813 |15.05.2020 Георги Лозанов: Думите на Мутафчийски „Очаквам да измрат много хора, яко да измрат“ бяха закана . 9| 6742 |15.05.2020 Пиар експерт: Ако днес има кой да свали Борисов от власт, то това е самият Борисов . 11| 8162 |15.05.2020 Атанас Атанасов: Божков удря по свързващото звено между Борисов и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads