Реклама / Ads

6| 5485 |18.07.2020

Д-р Георги Тодоров за ПСР-тестовете и Гърция

.
Д-р Георги Тодоров
От няколко дни пиша един кратък отговор за поредицата от глупости на МЗ и МВнР онтосно Гърция и това как МЗ и Ананиев фаворизира едни лаборатории, а от Понеделник и Пирогов, за да ви издадат новият вид ВИЗА за Гърция. Отказвам да се унижа! Така направиха и доста мои приятели. Най-сетне успях да го напиша, без да имампретенции за перфектност! Приятно четене!

Министерство на Здравеопазването или на лабораторния лобизъм
Откакто Гърция обяви , че тяхната страна се влиза само с ВИЗА, наречена „отрицателен ПСР тест“ за КоВ-2, по-известен като КОВИД-19, извършен в България от определени със заповед на министъра на здравеопазването лаборатории, в България настана тотална лабораторна война. Министърът на здравеопазването е издал заповед със списък на лаборатории, които се признават за това изследване – ПСР. Лабораториите в списъка станаха най-точните и най – търсенеите, останалите над 600 са незначителни и на практика несъществуващи. Така , както почти всички останали заболявания станаха второстепенни, след появата на КОВИД-19.


С издаването на такава заповед на 12.06.2020г министърът на практика наруши няколко постулата на правовата държава. Не на последно място и принципите на медицинската наука и нейната практика. Заповедта е качена на сайта на МВнР на България: https://mfa.bg/bg/situationcenter/25986


1.Лабораторната война:
Тя започна още преди 3 седмици, когато една смела жена от Перник, не повярва на положителния си резултат от т.нар. Национална Референтна Лаборатория, оспори го и доказа, че е неверен, след което и бе отмненена и карантината й. Следващите войни се развиха по линия на доставките на консумативите за ПСР. Държавните болници и лабораотрии, получават тези консумативи по линия на бюджета на МЗ. Това е директна държавна помощ за търговски дружества, защото средствата са от държавния бюджет, а се предоставят на търговски дружества. Това е забранено от основния договор на Европейския съюз.


Останалите частни болници, работят за своя сметка и със свои средства , същото се отнася и за частните самостоятелни лаборатории. Това ги поставя в неравностойно положение. Което е грубо нарушение на конституциятя и закона за лечебните заведения.
Самата реакция ПСР е неточен и натоварен с множество грешки метод, който не е стандартизиран, не е валидиран с принципите на лабораторната практика за откриване на Вируси, камо ли на РНК вируси! В същото време резултата служи за ВИЗА за Европейска държава, а положителния резултат за налагане без съд и присъда на мярката за неотклонение – домашен арест.


2. Дискриминиращия министър – Кирил Ананиев , не е лекар, следователно трудно би се ориентирал, в тестове, медицинско съдържание на заповеди и медицинската тематика изобщо. Явно неговите съветници обаче се възползват от това за да дадат бизнес в ръцете на едни лабораотории , а да отнемат на други. Оборот от над 10 , та дори и 20 хиляди лева на ден за частните лаборатории не е шега работа. Отказа на Министърът да актуализира списъка и да признае имунологичните тестове е груобо нарушение на конституцията на страната. Защото държавата, чийто представител е министъра е длъжна да създава еднакви условия за стопанска дейност на всички. С една заповед министърът затри този принцип и достави огромна облага , на онези от списъка. Необяснимо е защо все още не е обект на разледване, за облагодетелстване на други. Струва ми се имаше такъв член в НК на Република България – чл.282


3. Прехваленият ПСР и Гърция: Всички аспекти на исканите тестове от Гърция са унижение за гражданите ни и за държавата ни като цяло. В страната има само около 120 активно болни хора за активно лечение и/или наблюдение вкл тези в интензивните отделения. Останалите по болниците са по -скоро за наблюдение вкъщи отколкото за болница. Това не е и не може да бъде основание за изискване на тест по само една технология, която е и най-неточна за РНК вируси. КоВ-2 е точно такъв. Мълчанието за това , наистина е национално унижение от страна на МвнР и на Министерски съвет , а и на МЗ е необяснимо и още по-унизително.


4. Данните събирани и анализирани. Най-неприемливото е поведението за предстаяне на данните от Властта. С постоянните медийни анонси за новооткрити, с еди колко си теста , за излекувани( те повечето никога не са били болни) и за броя на общозаразените и активните, всяка сутрин не може да се направи никакъв извод за положението в страната. Камо ли на починалите. Не се съобщават данни от нищо друго освен от подадените в официалния портал данни. Не се съобщава и нищо за координацията на резултатите с частните лаборатории, независимо от вида на тестовете. По общопопулационното поведение на хората и абсолютната равнодушност на повечето отговорни институции, се налага извода , че информацията , която се придобива е крайно успокоителна , малко болни, малко заразени и намаляваща откриваемост на висрусни частици, само с един , макар и неточен метод!


ЗА КОЙТО ВСЕКИ ДЕН СЕ ХАРЧАТ МЕЖДУ 550 – 800 ХИЛЯДИ ЛЕВА, ТОЕСТ ЕДИН НОВООТКРИТ НОСИТЕЛ НА НЕЩО СИ В УСТАТА СИ СТРУВА НА ВСИЧКИ НАС ОКОЛО 3000 ЛЕВА НА ОТКРИТ! В 95% ОТ СЛУЧАИТЕ ЗДРАВ!
Ползването на данните по този начин, игнорирайки част от методите за изследване не само не изяснява картината за разпространението на една , оказала се не много вирулентна зараза, а и води до нормалния извод:


Кризата е създадена от страх, няма инструменти за медицинското и управление, просто там криза няма. Има друга изкуствено създадена криза и нейните последствия, които следва да лекуваме: Страх, тревога, недоверие в здравната система и в лекарите, някои психози у хората и неясни като обем , но отрицателни икономически последици. Надяваме се да се справим , като лекари и като отговорни граждани на България.
Мисля , че вече не е важно да кажем на хората ,какво да се прави! Те усещат сами и го правят.


Д-р Георги Тодоров
Лабораторен лекар, досега за радост оказал се прев за всичко, което е твърдял като лекар!

 

ФейсбукОт няколко дни пиша един кратък отговор за поредицата от глупости на МЗ и МВнР онтосно Гърция и това как МЗ и Ананиев...

Публикувахте от Георги Тодоров в Петък, 17 юли 2020 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Елена Поптодорова: Външният фактор за България е там, където са децата ни 29| 3996 |18.07.2020 . Младият предприемач Георги Иванов протестира заради десет причини 11| 7886 |17.07.2020 . Адв. Емил Георгиев: Не завиждам на униформените, застанали на "Росенец" 4| 4058 |11.07.2020 . Калин Тодоров: 9-то юлският преврат - отговорът на Гешев, Борисов, Доган и Пеевски 13| 7887 |09.07.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ