Реклама / Ads
25| 6411 |22.08.2013 НОВИНИ

ГЕРБ 2 преговаря за коалиция с "Модерна България" и ВМРО

.
Близки до новата формация твърдят, че се водят предварителни разговори за коалиция с граждански движения като “Модерна България” и с партии като ВМРО.
 

Тези дни стана ясно, че политическата декларация на бъдещата формация на бившите гербери ще бъде огласена на 31 август в Етрополе


В Деня на независимостта – 22 септември- ще бъде учредена новата политическа формация. В основата й са бивши депутати и министри от ГЕРБ, но все още не е решено дали тя ще има лидер или колективно ръководство. Първата изява обаче ще е по-рано, на 31 август, когато ще бъде огласена учредителната политическа декларация на бъдещата партия. Това ще стане в Етрополе, каза за БЛИЦ Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ. Така законът ще бъде спазен и учредяването, а по-късно и вписването в съда ще станат без проблеми, потвнърди той.

Сред учредителите на новата формация са и бившите депутати от ГЕРБ Иван Димитров, Павел Димитров, бившият областен управител на Стара Загора Недялко Недялков и Емил Димитров.

Всички членове на бъдещата формация на отцепниците от ГЕРБ ще гласуват в интернет по важни въпроси. Така ще участват в управленските решения - например за коалиционната политика на партията. Гласовете ще се следят в реално време като в "Мюзик айдъл".

Партията има намереуние да кандидатства за членство в Европейската народна партия. Подобно на ГЕРБ, където има структура "Старейшини", в бъдещата формация ще има клуб на опитните, наречен "Ветерани". В тази категория ще са Найденов, ексдепутатът Емил Димитров и още 5-има. Критерият за 7-членното жури на ветераните нямало да е възраст, а опит в управлението, с който да се консултира оперативното ръководство. Последното пък ще е колективно - вместо лидер, ще представлява УС от 9 или 11 души. Един от тях ще е секретар, което няма да го поставя над другите, а ще му прехвърли технически задачи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 4772 |21.08.2013 Реформаторският блок досущ като ЕС: ще се ротира в управлението, но без ГЕРБ . 47| 5453 |21.08.2013 Т. Андреева: Не приемам упреци от ГЕРБ за здравеопазването . 67| 5094 |16.08.2013 Орешарски: Надявам се ГЕРБ да ме подкрепи за някои проекти . 15| 5045 |16.08.2013 Ангел Найденов: ГЕРБ и кръгът "Капитал" подклаждат протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads