Реклама / Ads
40| 4793 |21.08.2013 НОВИНИ

Реформаторският блок досущ като ЕС: ще се ротира в управлението, но без ГЕРБ

.
Христо Панчугов
Партия "Синьо единство" предложи Реформаторският блок да бъде воден на ротационен принцип от партиите, които членуват в него. Идеята е заимствана от начина, по който се управлява ЕС. Според партията председателството трябва да е с определен времеви мандат и да отстоява предварително обявени приоритети.
 

Лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов обясни по БНР: "Целта на подобно предложение не е да предизвика сблъсък, колкото да провокира дебат. Наясно сме, че партийните структури по принцип са предпазливи и консервативни, когато става въпрос за такива резки промени. За мен е важно в тази ситуация да бъде отговорено публично, за да няма никакви съмнения. По-голямата цел обаче е Реформаторският блок да започне да придобива един по-ясен образ, Реформаторският блок да започне да мисли за своето структуриране, извън взаимодействието, което към този момент сме успели да постигнем".
 

Според него колкото по-бързо Реформаторският блок успее да се превърне в реален политически проект, толкова по-ясно ще бъде за гражданите накъде иска да заведе България: "Този дебат трябва да започне веднага. Трябва да излезем от чисто организационните проблеми, с които като че ли Реформаторският блок присъства в последно време, за да можем да убедим всички, че това, което правим в политиката, е ново, че Реформаторският блок е нов като заявка, но и като начин, по който партиите си общуват помежду си, по начин, по който те общуват с българските избиратели. Трябва да стане ясно, че ние искаме доверие именно защото всички участват в процеса, а той е публичен и вече си комуникираме по нов начин с гражданите".
 

За "Синьо единство" единствената цел е да се превърне Реформаторският блок в траен политически субект.
 

"Моят личен опит, като част от партия, членуваща в Синята коалиция в предишния парламент, показва, че сътрудничество с ГЕРБ по тогавашния начин, е невъзможно. Отговорът на въпроса дали ЕНП ще успее да сдобри десните партии в България, минава през един разговор за политика – разговор, който ГЕРБ към този момент не желае да води", коментира Панчугов. Той бе категоричен, че не е възможен вариант за общи десни листи, заедно с ГЕРБ, за европейските избори през май. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 4859 |19.08.2013 За 67-ми ден протестиращи блокираха движението . 38| 4894 |16.08.2013 Протестиращи от София и провинцията блокираха центъра на столицата . 10| 5003 |16.08.2013 Нинова: Въпреки блокадата, ветото ще бъде отхвърлено . 86| 5441 |14.08.2013 Петъчната блокада - тема на протеста тази вечер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads