Реклама / Ads
9| 10511 |20.10.2022 НОВИНИ

ПП измислиха решение за кризата с избора на председател на НС

.
От ”Продължаваме промяната” предлагат решение за изход от кризата с избора на председател на Народното събрание. Идеята е да се номинира кандидат с високо обществено доверие и всяка партия да предложи двама кандидати не от собствениците си редици, а от редиците на другите партии.
 

"Видя се, че различните партийни групи си нямат доверие. Българското общество ясно вижда, че или ще трябва да седнем пред очите на всеки български гражданин и открито да започнем да градим консенсус, или просто няма да се случи. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

 

По-рано днес от ПП поканиха ръководствата на партиите в парламента на публични разговори в опит да се намери решение за избор на председател на Народното събрание. На срещата обаче не дойде нито една политическа сила, освен ГЕРБ, които малко след това напуснаха залата.

 

"Вижда се, че задкулисните договорки са толкова токсични, че не можем да си позволим това да не се случва без пълна прозрачност. Преди 10 месеца показахме как, когато диалогът се прави публично, когато всички могат да видят какви са критериите, процесът тръгва. Ние направихме първата стъпка и решихме да не издигнем тази сутрин председател. Видяхме, че нищо не се получи. След това поканихме всички партии на една прозрачна дискусия."

 

"Според нас единственият път пред България е да не ни е страх от прозрачност, от отворени дискусии и общи решения. Надявам се, че фактът, че нашите колеги не са тук, е просто преосмисляне на нашето предложение, защото се видя ясно, че задкулисните договорки не водят до нищо, лозунги от трибуната - също."

 

"Не можем да правим едно и също и да искаме различен резултат. А този формат миналия път показа, че води до конструктивност и до коалиция, която беше немислима в началото", заяви Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2991 |19.10.2022 ДБ предлага изход от кризата с избора на председател на Народното събрание . 0| 2946 |18.10.2022 ЕК представя решението си за овладяване на високите цени за енергия . 0| 7589 |17.10.2022 Има ли решение на проблемите със ставите? . 0| 3045 |05.10.2022 ЕС все по-близо до решение за таван на цената на руския петрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads