Реклама / Ads
18| 3956 |12.10.2022 НОВИНИ

Йорданова разкри: ”Възраждане” и БСП искали Митрофанова в НС. От ГЕРБ и ДПС мълчали

.
Надежда Йорданова
От ГЕРБ и ДПС мълчали за поканата на руската посланичка Елеонора Митрофанова на откриването на 48-мото Народно събрание. Само от ”Продължаваме промяната” подкрепили позицията на ”Демократична България”, които остро възразили срещу представения списък с имена. От ”Възраждане” и БСП обаче се включили в размяна на реплики. Утре ще се проведе нова среща, на която да бъде обсъден списъка с гости при откриването.
 

Това стана ясно от думите на бившия правосъден министър от ДБ Надежда Йорданова. 


"Не става дума само за формално провеждане на протокол, а формиране на 48-мото НС при условия, в които в Европа има война, започната от Русия. ДБ отправи искане да бъде свикана и проведена нова организационна среща и тя ще бъде утре. Очаквам политическите сили да имаме достойно поведение", посочи още Йорданова. 


Тя коментира и разнопосочното поведение на партия ГЕРБ. Припомняме, че по-рано днес бившият културен министър от редиците на Борисов Вежди Рашидов заяви, че руската посланичка трябва да бъде поканена, защото в противен случай това би било равносилно на обявяване на война на Руската федерация. Малко по-късно Бойко Борисов го скастри и заяви, че по темата с Украйна и войната на Русия позицията на ГЕРБ е категорична. Лидерът на формацията заяви още, че от ГЕРБ дори възнамеряват да бойкотират откриването на 48-мото Народно събрание, ако Митрофанова присъства. 


"Притеснително е това поведение. В рамките на 24 часа няколко различни представители на тази “евроатлантическа партия” виждаме диаметрално противоположни становища. ГЕРБ трябва с конкретни действия да покажат къде стоят. Утре техните представители трябва да имат ясна позиция", посочи още Йорданова.

 

“Демократична България” ясно заяви, че управление с мандат на ГЕРБ няма да подкрепи. Отношението ни е много ясно”, посочи Йорданова в отговор на въпрос дали от обединението биха се отзовали на покана за разговори от страна на Борисовата партия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11425 |10.10.2022 Борисов: Машините са пипани, има 200 човека, готови за премиер, с ”Възраждане” не може коалиция . 6| 3060 |10.10.2022 Идеологически разбирания пречели на ГЕРБ и ”Възраждане” . 3| 2962 |10.10.2022 Тома Биков: Няма да вкарваме ”Възраждане” в управлението . 3| 57327 |06.10.2022 И Стефан Янев излезе с позиция за изцепката на лидера на ”Възраждане”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads