Реклама / Ads
0| 3348 |04.03.2022 НОВИНИ

ГЕРБ-Младежи с ироничен отговор към Петков: Ние предизвикахме паниката с цените

.
ГЕРБ-Младежи с ирония отхвърлиха обвиненията на премиера Кирил Петков, че те стоят зад създалата се паника с горивата. В опит да отклонят от себе си обвиненията на министър-председателя, на извънреден брифинг, в който участваха и старши гербаджиите Томислав Дончев и Делян Добрев, бе зададен въпрос към правителството за сделка с газа, която е сключена в първия ден на войната.
 

„Ние предизвикахме кризата с цената на горивата. Накарахме всички наши младежи от всички областни градове да напълнят всичко каквото имат с горива - бидони, качета с кисело зеле, комбайни, камиони, коли, мотопеди. Включително аз имах проблем с дядо ми, защото се наложи да изсипя нашия бидон с кисело зеле и да го напълня с бензин. Обаче нашия министър-председател се оказа всевиждащ ястреб и той ни разкри“, каза иронично Николай Алгафари от ГЕРБ-Младежи.

 

Според Добрев правителството за пореден път реагирало неадекватно.

 

„Във вечерта, в която хората се притесниха възникна психоза. Вместо правителството да реагира адекватно и да успокоят хората, те не направиха нищо. Търсиха кой да обвинят, накрая обвиниха нашите младежи. Още същата вечер в моя Facebook профил предложих на управляващите да излязат и да кажат, че ще отпуснат горива от държавния резерв. Това не е екзотична идея, това го направиха в Щатите и в още 30 държави“, обясни той

 

„Естествено продължение е Кирил Петков да изпрати Бойко Рашков да арестува цялата ни младежка организация“, добави Делян Добрев и подхвана друга, по-угодна за ГЕРБ тема. Добрев се обърна към управляващите с въпрос за газова сделка, извършена в първия ден от инвазията на Русия в Украйна.

 

„22 часа след като започнаха да падат бомбите в Украйна, на нашата газова борса между 2 и 3 часа през нощта, в рамките на секунди се продаде газ на половин цена. Разликата в цената е половин млн. лв. Защо се продаде газ на половин цена през нощта с разлика в цената от половин милион лева“, попита той.

 

Разбира се, Томислав Дончев също не пропусна да засипе управляващите с поредна порция критики: „Да обвиняваш другите за това, че не можеш да се справиш, е дъното на безпомощността. Има криза защото няма лидерство, няма яснота“.

 

По-рано днес МГЕРБ отговориха на обвиненията на премиера Кирил Петков и с пост в социалната мрежа Фейсбук.

 

„Ако не друго, днес Кирил Петков за пореден път показа няколко неща – некомпетентността на своето разпадащо се управление, неговата слабост да приема силни и принципни решения в полза на българските граждани и обхваналата го параноя, която е на път да го постави на една нога с един силно войнолюбов и откровено агресивен спрямо съседни държави и народи президент, но криещ се към настоящия момент в бункер”, пишат от МГЕРБ.

 

„Кирил Петков дължи преди всичко отговори на българските граждани за спиралата от кризи, в която се намира държавата – инфлационна, енергийна, социална, здравна и външнополитическа. Неговото правителство не може да излезе с ясна позиция или решения по нито един от належащите проблеми пред страната", заявяват от младежката организация.

 

„В този ред на мисли скоро бихме могли да очакваме от премиера да каже, че:

От МГЕРБ сме виновни за пропутинската позиция на неговия коалиционен партньор БСП във връзка със санкциите срещу Русия.

От МГЕРБ сме виновни за позора, който беше нанесен на България от изказвания на вече бившия министър на Кирил Петков Стефан Янев, наричащ войната в Украйна „военна операция“.

От МГЕРБ сме виновни, че държавата бездейства във връзка с идващите от Украйна бежанци.

От МГЕРБ сме виновни, че правителството в своята некомпетентност не може да предприеме дори най-елементарно решение във връзка с ръста на цените на тока, храните, горивата.

Но не, г-н Петков. Ние не сме виновни за вашата некадърност", заявяват от младежката организация на ГЕРБ. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3473 |04.03.2022 Кирил Петков: Паниката с цената на горивата е в резултат на хибридна атака от ГЕРБ-Младежи . 0| 10464 |04.03.2022 Експерт по безопасност: Ако украинците бъдат притиснати, може да отговорят с удари по руски АЕЦ . 0| 2939 |28.02.2022 Нов вариант за матура: Повече въпроси със свободен отговор по БЕЛ . 0| 3943 |25.02.2022 Министър Янев заяви, че военното говорене трябва да е отговорно. Затова не ползвал думата "война"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads