Реклама / Ads
0| 16083 |05.03.2022 НОВИНИ

Притеснен от репресии срещу МГЕРБ, Борисов пита Петков: Защо ми заплашваш младежите?

.
Бойко Борисов Източник: Facebook
Защо ми заплашваш младежите? С какво ти пречат? - Че са по-млади, по-умни, по-образовани... Нито една сфера няма, която да кажат: ”Направихме повече”. Една година са на власт. Откраднаха 8 милиарда, поправиха се после – били 4. А в същото време - по половин милиард на седмица заем.
 

Това е само малка част от дежурната порция критики отправени от бившия министър-председател Бойко Борисов по адрес на настоящия Кирил Петков. Те идват само ден след като Петков обвини Младежката организация на ГЕРБ, че всявали паника за скока в цените на горивата. Вицепремиерът Асен Василев пък напомни, че Наказателният кодекс предвижда 5 години затвор за това.

 

В ГЕРБ били притеснени от евентуални репресии срещу младежката организация на партията.

 

„От казаното вчера от Кирил Петков и Асен Василев и установих по безспорен начин, че в България има две партии - ГЕРБ и младежкия ГЕРБ. Нашите младежи се оказаха по силни от тях, сиреч може да променим промяната с нашите младежи. Това показва какво им е мисленето, да излезеш и да заплашиш деца с пет години затвор. И сега съм казал – излизате в нелегалност, ставате като РЕМС едно време, нелегална организация за борба срещу фашистите. Те проповядват фашизъм в момента“, каза Борисов на среща с актива в Търговище.

 

Той обвини управляващите в некомпетентност и предупреди, че заради тяхната политика България е заплашена от наказателна процедура заради свърхдефицит.

 

„Те не стига, че не могат да управляват, не стига, че управляват грешно, но и ни задължават така, че Комисията ще ни наложи тази процедура“, предупреди експремиерът.

 

Очаквано, за политическото разделение в страната Борисов обвини президента Румен Радев:

 

„Това е политиката на Радев. След като изчегъртаха ГЕРБ, изчегъртаха системните партии, разцепи БСП на две и сега със Стефан Янев… битката там ще е много голяма. На практика няма системни партии извън ГЕРБ и младежкият ГЕРБ. Оттук насетне не виждам как тази омраза между хората ще се реши“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3321 |25.02.2022 Христо Иванов: Имаме много поводи за притеснение. Путин е диктатор . 1| 3402 |11.02.2022 Сбъднаха се притесненията на филмовите дейци: Новият директор на НФЦ е политическо лице . 8| 3128 |31.01.2022 АЕЖ е притеснена от идеите за наказателна отговорност за журналисти . 7| 3519 |30.01.2022 Радан Кънев: Кой няма притеснения за мандата на коалицията?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads