Реклама / Ads
19| 3558 |27.05.2023 НОВИНИ

ГЕРБ се отмятат: Габриел да е първи премиер, Бориславова - няма как да рестартираме преговорите отначало

.
В ГЕРБ обсъждат политическата ситуация след изтеклите записи на Радостин Василев Източник: БГНЕС
Политическата ситуация, породена от огласяването на записи от заседание на ”Продължаваме промяната”, ще бъде обсъдена днес от Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ.
 

Въпросните записи пораждат напрежение сред актива на тази партия на фона на заявеното намерение за съвместно управление с втория мандат за кабинет.  

 От “Продължаваме промяната” изключиха възможността за промяна в условията на постигнатите досега договорености, предаде БНР..

 

Според председателя на парламента Росен Желязков връщането на доверието е най-важното условие, за да бъде реализиран вторият мандат.

 

В интервю пред бтв той предложи 2 стъпки, Първата е балансиран кабинет:

 

“Това означава, че трябва да се ангажира формулата за експертен, а не политически кабинет, за да се върне доверието. Ако не може да се възстанови доверието, тогава разбирате, че няма начин да се върви към реализация на този мандат”.

 

Втората стъпка е връщане на счупеното доверие на Мария Габриел чрез промяна в реда на ротацията:

 

"И това може да бъде възстановено, пак говоря от свое име, ако от ПП ясно и категорично излязат и кажат, че при президента ще отиде Мария Габриел да получи проучвателния мандат.

 

От “Продължаваме промяната” изключиха възможност за промяна в постигнатата досега договореност.

 

Пред БНР Лена Бориславова коментира:
“Няма как да стане, защото ние много ясно сме заявили докъде сме в преговорите. Имаше постигнато съгласие. Ние не можем да рестартираме преговорите от самото им начало на този етап”.
 

Бориславова не вижда основание от ГЕРБ да са изненадани от чутото в записа от заседанието на националния съвет на партията, разпространен от депутата Радостин Василев.

 

"Едва ли колегите от ГЕРБ са очаквали, че на наше заседание, вътрешно, което е шок за цялата му парламентарна група във връзка с решението за формулировката, под която ще сме заедно с ГЕРБ в това управление, че на това заседание те ще чуят много голяма еуфория и радост от предложения ротационен принцип”.

 

В нов разговор с ГЕРБ може да се влезе само, ако целите на правителството са се променили, уточни Бориславова
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5408 |27.05.2023 ГЕРБ дава на заден? Тома Биков атакува: Не искаме министерски кресла. ПП да преосмисли кабинета си . 28| 4009 |26.05.2023 Лена Бориславова: Няма да има министри от ГЕРБ, нито уговорка да се пази имунитета на Борисов . 8| 3050 |26.05.2023 Доц. Малинов, политолог: Тъмни сили се опитват да разрушат постигнатото между ПП и ГЕРБ . 14| 5981 |26.05.2023 ПП заплаши ГЕРБ с развод заради съдебната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads