Реклама / Ads
14| 3270 |17.09.2021 НОВИНИ

ГЕРБ пак стреля по Радев и служебния кабинет. Иска незабавно уволнение на Румен Спецов

.
Източник: Facebook
Партията на експремиера Бойко Борисов за пореден ден стреля по президента Румен Радев и по служебния кабинет. След като вчера ГЕРБ направиха разбор на новото служебно правителство и поискаха оставката на военния министър заради инцидента при „Чешнегирово“, днес продължиха да искат уволнения. Този път на шефа на Националната агенция по приходите Румен Спицов.
 

„Крайно време е да се отстрани Румен Спецов като ръководител на Националната агенция за приходите, защото като собственик на фирма е ощетил държавата с 1.5 милиона лева, като е продал фирмата си с дълговете към хазната“, обявиха гербаджиите.

 

Те обясниха, че вчера в късния следобед получили отговор от министъра на финансите в предишния служебен кабинет Асен Василев кога Спецов е продал фирмата си и дали това е станало, докато тя е имала дългове към държавния бюджет.

 

„В 18:15 часа в сряда, след работно време, Асен Василев отговаря кога е връчен докладът за данъчната ревизия на фирма „Гранекс Трейдър“. В него се казва: „Г-н Румен Спецов на 17 март 2016 г. е получил доклада“, съобщи Христо Гаджев.

 

По думите му това означава, че министърът на финансите е прикривал нещо, което е знаел. „Г-н Спецов е продал фирмата си знаейки, че дължи 1,5 млн. лв. на хазната“, заключи той.

 

„Какво е трябвало да свърши Румен Спецов, за да получи такава голяма подкрепа. Ако Румен Радев не го освободи, това означава, че ще бъде негов съучастник“, каза от своя страна Александър Ненков.

 

И бившият социален министър Деница Сачева не пропусна да нахока служебното правителство и президента: „Няма как да се твърди, че именно благодарение на работата на служебното правителство са се увеличили приходите в държавната хазна“. Тя бе категорична, че добрите финансови практики днес се дължат на правителството на Бойко Борисов. 

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 7372 |17.09.2021 „Галъп“: Ако изборите бяха през септември – ГЕРБ водят, ИТН са четвърти . 22| 3630 |17.09.2021 Политолог: Партиите в следващото НС трябва да се научат да говорят с ГЕРБ-СДС и ДПС . 7| 4639 |16.09.2021 Слави Василев: Радев води не с една, а с три обиколки пред останалите . 10| 6323 |16.09.2021 Проф. Маринов: Свободно решение на двама свободни човеци – Петков и Василев не са пратени от Радев да правят партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads