Реклама / Ads
10| 7550 |20.08.2021 НОВИНИ

ГЕРБ получиха нож от най-верните си. ВМРО подхванаха анти-ГЕРБ реторика

.
Александър Сиди
Политическо лицемерие в национален ефир. Така може да се опише гостуването на Александър Сиди от ВМРО - доскорошен депутат и коалиционен партньор на бившите управляващи от ГЕРБ. Безпринципността обаче явно е оправдана, когато във въздуха мирише на избори.
 

Сиди определи като “безумен” факта, че ГЕРБ издигнали за свой лозунг “Ред в хаоса”. Причината - те създали голяма част от този хаос, а освен това нищо не се променяло. Нека припомним на господин Александър Сиди, че той бе част от това коалиционно управление на ГЕРБ и “Обединените патриоти”. 

 

Изглежда върлите родолюбци са последователни в едно - безпринципността. Спомняме си как “Обединените патриоти” се разпаднаха, НФСБ се прегърна с “Воля” на господин Веселин Марешки, въпреки че бизнесменът от Варна с източна дикция и бургаският борец срещу шума по морето неведнъж са си разменяли остри реплики. Шокът бе преодолян и съвместната Черноморска коалиция, сътворена сякаш в панически опит да се прекрачи 4-процентовата бариера на изборите през април стана факт. Уви, успех не бе постигнат.

 

Така нито ВМРО, нито НФСБ-Воля успяха да влязат в 45-тото Народно събрание и когато стана ясно, че България отива на нови избори, трите формации се прегърнаха дружно и загърбиха старите дразги. Най-обединените патриоти обаче отново не успяха да влязат, а доверието към тях според сондажите на брюкселското издание “Politico” пада още повече. 

 

И така - като удавник, хванал се за сламка, Александър Сиди опитва нова стратегия - да удари по верните си другари. Мотивът за критиките - двете формации все пак са самостоятелни политически субекти. В този смисъл Сиди явно имал право да критикува хаоса, сътворен от ГЕРБ, но пропуска да понесе собствената си отговорност като коалиционен партньор в същото това управление. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4207 |20.08.2021 Панчугов: ГЕРБ се опитаха да омаловажат сцените с полицейско насилие . 17| 10362 |20.08.2021 Наводнение от шутове в ГЕРБ - имитират едновременно Швейк и крал Лир . 19| 7727 |20.08.2021 Тошко Йорданов: Въобще не ми пука какво говорят от ГЕРБ . 26| 4342 |20.08.2021 Румен Радев връчи мандата на ГЕРБ-СДС, Даниел Митов го върна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads