Реклама / Ads
20| 4997 |27.08.2013 НОВИНИ

В ГЕРБ не се притесняват от отцепници

.
Източник: Булфото
В ГЕРБ не се притесняват от напускане на свои депутати. Достатъчно единни сме, няма масово напускане на членове от ГЕРБ, заяви категорично Цецка Цачева.
 

Народните представители от партията на Бойко Борисов смятат вече да участват в постоянните комисии на парламента. Досега от ГЕРБ не бяха излъчили свои представители в тях. Цачева мотивира политическото решение с думите, че по този начин ГЕРБ вижда ролята си на единствена действаща опозиция в състава на 42-то Народно събрание. Парламентарната група на ГЕРБ ще се събере следващата седмица и тепърва ще обсъжда участието си в ръководството на НС.

Депутатът Красимир Ципов се възмути от начина, по който са били разпределени ръководните места в комисиите. Партия като ДПС има председателски места в близо половината комисии, които са и най-важните в парламента, изтъкна той.

Още в първата седмица на есенната сесия на НС от партията на Бойко Борисов ще отправят питане към вътрешния министър Цветлин Йовчев за скандално според тях писмо. С него от Областната дирекция на МВР – Варна искат списък на новопостъпилите членове от ГЕРБ за първото полугодие.

В писмото до областния координатор на партията се уточнява единствено, че искането е във връзка с проверка по преписка на Районна прокуратура – Варна. От полицията призовават спешно да бъде предоставена информация в кои общински структури новопостъпилите членове са подали заявленията си.

Новопостъпиите членове във Варненско от началото на годината до края на юни били няколкостотин. От ГЕРБ се притесняват, че информацията ще послужи за политическа репресия спрямо тях и за своеобразна „метла“ в местната администрация.

От партията на Борисов не изключват след отговора на вътрешния министър защо са необходими тези данни, да сезират и главния прокурор. Според тях случаят не може да остане само в рамките на политическата ситуация у нас, затова смятат да информират европейските институции чрез своите евродепутати.

От ГЕРБ смятат, че силно дясно минава през подкрепата на ГЕРБ и Реформаторският блок тепърва ще бъде идентифициран като субект на европейската сцена. Депутатите напомниха, че към момента от блока само СДС и ДСБ са членове на ЕНП.

Ципов пожела успех на бившия икономически министър от ГЕРБ Трайчо Трайков, който според печатни медии ще се присъедини към Реформаторския блок и ще се занимава с финансовата политика при евентуално влизане във властта. Бъдещо несигурно събитие, беше краткият коментар на Цецка Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 6610 |26.08.2013 Иван Петров от "новия ГЕРБ": Искаме предсрочни избори през пролетта на 2014-а . 64| 5512 |26.08.2013 Томислав Дончев: Проблеми в ГЕРБ нямаме . 80| 4873 |25.08.2013 Сидеров имал историческа заслуга за премахването на ГЕРБ . 56| 7411 |24.08.2013 М. Константинов: ГЕРБ 2 да не си дават много зор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads