Реклама / Ads
10| 13377 |08.02.2023 ГЛАСЪТ

ГЕРБ ще сезира КЗД за Борисовото „Проста кърджалийска п…а“, ама друг път. Какво чувства Будинов?

.
Само един букет ги дели - Цвета и Евгени...
Както се опитват да разкъсат режисьора Александър Морфов. Истерията в ГЕРБ заради това, че режисьора отсвирил Евгени Будинов от спектакъла „Хъшове“ набира още атмосфери. Последният хит е, известната като корифей в правото Десислава Атанасова внесла в Комисията за защита от дискриминация сигнал, че Будинов е пострадал по политически причини – Морфов в неформален разговор го нарекъл „герберски боклук“.
 

Изказването било много цинично и стигнало до много хора.

 

Атанасова би трябвало да се сети, че е стигнало до много хора, защото Тома Биков го показа на всички. От миналото лято досега никой не знаеше, че има такъв запис, дори самият Будинов. Вече знае цяла България. И дали някой възприема Будинов като жертва? – това е добър въпрос.

 

Освен това самият Будинов призна, че Морфов му казал да избира: или театъра, или Бойко Борисов. И Будинов избрал Борисов. Пред сцената и високото изкуство? Деси да каже как се нарича такъв човек? Морален стожер на обществото? И ние така си помислихме…

 

През 2020 г. в медиите се появи запис, в който тогавашният премиер Борисов, в разговор с Иван Гешев употребява по адрес на Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, словосъчетанието „проста кърджалийска п…а“.

 

Изказванията на един премиер и лидер на най-голямата политическа партия тогава „имат голямо обществено влияние и достигат до широк кръг адресати, с оглед на заеманата висока длъжност в държавата“. Атанасова би трябвала да знае поне това, и когато твърди, че Морфов се е изказал цинично, по същата скала да формулира и „мъдрия“ съвет към Караянчева да се прави на проста пред колегите си от другите страни по повод суетенето при признаването на геноцида срещу арменците.

Защо от ГЕРБ не тичат в КЗД да сигнализират за бруталната дискриминация по полов признак спрямо шеф на парламента? Не са ли чували, че половата дискриминация (сексизъм), е комплекс от предразсъдъци и омраза към хора в зависимост от техния пол?

Това не се ли учи в Русенския университет по специалността „Право“?

 

Горкият Будинов! Наистина ли не разбира, че го използват предизборно?

 

За тези, които не могат да се сетят, какво точно е правил той в НС, ще припомня, че подари голям букет на Цвета Караянчева, когато тя оцеля след гласуване на искане за нейната оставка. Беше вълнуващ епизод.

 

Две истории на тема дискриминация: едната измислена и раздута, а другата заметена под килима в къщата в Банкя… В ГЕРБ е така. Те са по морала и равнопоставеността.

 

Емил Азар



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13846 |06.02.2023 Ако убият Морфов, ще станат ли в ГЕРБ по-умни и щастливи? Така се спуска мракът . 20| 9243 |05.01.2023 Бойко срещу Кирил: ГЕРБ – зловещ клоун, ПП – аджамии, ДПС чака на гюме. Защо не хвърчат глави? . 18| 32462 |28.11.2022 А ако БСП и ГЕРБ не бяха разкрили как агент 0043 мести флашката от единия крачол в другия? А? . 17| 23437 |11.11.2022 Господа, сериозно ли? От ”ПП няма да говори с ГЕРБ” през срещата и бялото знаме на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads