Реклама / Ads
6| 5484 |06.02.2014 НОВИНИ

ГЕРБ търси отговори за Бисеров, ДПС-за Борисов и Петното

.
Като „размиване” и „замитане под килимчето” депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков определи по БТВ новосформираната комисия в парламента, чиято цел е както да установи фактите около внезапната оставка на зам.-председателя на НС Христо Бисеров, така и да провери имало ли е среща между бившия премиер Бойко Борисов и лицето от контрапротестите Бисер Миланов-Петното.
 

Според Вучков, който е член на комисията от квотата на ГЕРБ, основният фокус на „разследващите” народни представители трябва да е случаят „Бисеров”, който няма нищо общо с другия поставен фокус в правомощията на комисията – той целял отклоняване на вниманието.
 

„Защо смесваме двете теми, това е недопустимо. Това е кризисен ПР – размиване на комисията. Бисеров беше вторият след Местан – шеф на най-важните комисии в НС. Той в петък си водеше заседанието, в събота беше на лов, а в неделя си подаде оставката. Мислите ли, че не е имал информация? В понеделник даже не дойде да си вземе багажа от парламента. Най-важното е да разберем кога и как Бисеров е получил информация, защото това значи, че институциите и службите се поставят в служба на някои политически фигури”, заяви Вучков.
 

От гледна точка на ДПС, било изключително важно да се установи дали е имало среща Борисов-Миланов, на която лидерът на ГЕРБ, по думите на друг участник в срещата, обещал 500 000 лева за радикализиране на протестите.
 

„Още в разгара на скандала „Бисеров” Лютви Местан заяви, че ДПС подкрепя такава комисия. Случаят е в прокуратурата, което значи, че няма чадър над никого. Въпросът за нас е какво са знаели Борисов и Цветанов предварително. По-важно – имало ли е такава скандална среща между Борисов и Миланов. Такива срещи превръщат дома на Бойко Борисов в символ на задкулисието. Там вероятно са се поставяли присъдите на онези от списъка в тефтера на Филип Златанов”, каза от своя страна Ахмед Башев от ДПС, който също влиза в състава на новата комисия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6880 |06.02.2014 Проф. Константинов: Големият печеливш от мажоритарното гласуване е ГЕРБ . 123| 8521 |05.02.2014 ГЕРБ иска осъждане на комунистическите престъпления . 28| 5057 |05.02.2014 112 нарушения са извършили ГЕРБ с Авиотряд 28 . 29| 10685 |05.02.2014 О. Октай: Зловещи неща има около случая Бисеров, ще излязат от външни служби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads