Реклама / Ads
11| 9102 |16.05.2023 НОВИНИ

Антон Станков: Споменаването на „лицето Бойко Борисов” от Гешев е знак за бъдещ обвиняем

.
Източник: личен архив
Споменаването на „лицето Бойко Борисов” е знак за бъдещ обвиняем. Барселонагейт беше толкова елегантно и демонстративно спомената, колкото и скъсването на оставката. Беше интересно направено. За ДПС ми е трудно да говоря, не защото се страхувам да говоря, а защото в тази партия вероятно текат някакви процеси. Това, което се случва в прокуратурата, е симптом за разместване на политически пластове като цяло.
 

Това заяви бившият правосъден министър Антон Станков в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

 

„Вчера чухме главния прокурор Иван Гешев, че имало системен план срещу него, той извади голяма част от механизмите, по които се оперира (във властта). Ключовият въпрос е че прокуратурата участва в политиката, но връзката е двупосочна. Върховенство на закона означава политиката да не участва в прокуратурата – политически решения да не се реализират чрез прокуратурата”, добави Станков.

 

Според него вчерашната кулминация е започнала още тогава, когато Борисов реши, че ще бъде депутат. „Нямам вътрешна информация, правя си анализа. Не трябва да подценяваме и момента, че Борисов стана депутат, очевидно си е направил някакви анализи от ареста му миналото лято. От там нататък трябва да анализираме събитията”, призова Станков.

 

Той изтъкна публичното поведение на главния прокурор Иван Гешев и на неговия заместник Борислав Сарафов. „Гешев не погледна нито едно листче, колегата Сарафов прочете едно листче”, каза бившият министър. Сарафов е израснал в прокуратурата, не виждам защо се прави, че не е знаел ситуацията, каза бившият правосъден министър.

 

„Нормално е да има и единодействие на властите. От вчера този договор е нанизан на копието”, обясни той. Станков сравни разкъсаната оставка с действията на Иван Асен Втори, който нанизва на едно копие договора с византийците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2719 |16.05.2023 18-годишният Адриан Антонов, обвинеяем за катастрофата на бул. „Сливница“, остава в ареста . 1| 2861 |09.05.2023 Антониу Гутериш: Да се договори за мир в Украйна сега е невъзможно . 2| 2818 |09.04.2023 Митрополит Антоний: Седмицата на Христовите страдания е седмицата, в която трябва да си направим равносметка . 7| 4316 |08.04.2023 Антони Тренчев към прокуратурата: Поздрави от Белград (Видео)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads