Реклама / Ads
6| 3346 |03.02.2022 НОВИНИ

ГЕРБ с трибунка за АМ ”Хемус”. Питаха Рашков няма ли да признае, че нямало нищо ”гнило”

.
С трибунка в Народното събрание депутатите от ГЕРБ заядоха Рашков за обвиненията около строежа на АМ ”Хемус” и твърденията за огромни злоупотреби. От редиците на Борисовата партия попитаха Рашков няма ли най-сетне да признае, че е бил агитатор в предизборна кампания и около инфраструктурния обект няма нищо гнило.
 

"През месец януари тази година регионалният министър Гроздан Караджов изплаща 26 млн. лева за АМ “Хемус” по договорите, обявени от министъра на вътрешните работи като порочни. Отново по процедурата “ин хаус”. Оказва се, че в рамките на няколко месеца са изплатени около 40 млн. лева по точно тези “порочни” договори", заяви на брифинг пред журналисти Младен Шишков от ГЕРБ.

 

"Тук идват логични въпроси. Извадил съм си цитати на един човек, който доста напоително говореше по темата за строителството на АМ “Хемус” и то по време на три предизборни кампании. На 15 декември 2021 г. господин Бойко Рашков в ефира на bTV посочи, че става дума за “престъпленията на века”. Той какво смята по отношение на това, че и госпожа Виолета Комитова като служебен министър на регионалното развитие е плащала по тези договори? И господин Караджов е плащал по тези договори. Те съучастници ли са в това “престъпление на века”, което е съзрял Бойко Рашков. Той няма ли вече да си признае, че няма нищо гнило в строителството на АМ “Хемус” и той е бил просто агитатор по време на предизборна кампания и е целял да урони престижа на ГЕРБ", посочи на свой ред Александър Иванов.

 

Острата реакция на ГЕРБ не идва в случаен момент. Вчера вътрешният министър посочи, че по делата за “Хемус” има причини за снемане на депутатски имунитет, а прокуратурата бездейства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3295 |02.02.2022 След жесток спор в пленарна зала ГЕРБ иска оставката на шефа на енергийната комисия . 1| 2907 |01.02.2022 Не приеха предложението на ГЕРБ за компенсации на болници, храмове и обществени сгради . 12| 3037 |28.01.2022 ГЕРБ искат извънредно заседание на енергийната комисия заради тока за църкви и училища . 2| 3179 |27.01.2022 Стоян Михалев, ДБ: ГЕРБ не направиха нищо за диверсификацията, а сега се правят на атлантици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads