Реклама / Ads
6| 3640 |17.11.2022 НОВИНИ

И ГЕРБ удря Столетницата: Разговори за правителство между ГЕРБ и БСП няма да има

.
България има нужда от редовно правителство, има редица кризи, които чакат държавнически решения, което означава, че ще продължим да търсим консенсус по важните решения. Разговори за правителство между ГЕРБ и БСП няма да има. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред журналисти.
 

Чувстваме се длъжни да отговорим, защото от "Демократична България" и "Продължаваме промяната" направиха редица спекулации по темата за гласуването с хартиената бюлетина. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента.


"Темата за гласуването на хартия или с машина е тема, по която сме говорили много. Припомням, че в момента обсъждахме и подкрепихме проект на БСП за даване на възможност на българските избиратели да имат избор дали ще гласуват с хартиена бюлетина или с машина", посочи Атанасова. Тя уточни, че единственото, което ще се промени, е начина на преброяване.


Любимите им флашки се заместват от физическо преброяване на хартиен носител на вота на българските граждани, т.е. няма да има манипулации на вота, защото всички секционни избирателни комисии имат членове от всички парламентарно представени партии, допълни Атанасова.


По думите ѝ машините не могат да произвеждат недействителни бюлетини, но пък за сметка на това все още има съмнения по отношение на спекулациите с кода на машините и неговото генериране.


Ако говорим за демокрация и равни права, бих задала въпроса да не би в Европа, където се гласува с хартиена бюлетина, демокрацията да е отнела победата на някоя


Десислава Атанасова отбеляза, че от формацията са готови да оттеглят част от предложенията си за промени в Избория кодекс, като например частта с Обществения съвет, както и за заявленията за разкриване на изборни секции в чужбина. Тя подчерта, че разговорът с Изборния кодекс няма нищо общо с разговора за правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 15986 |17.11.2022 Йордан Иванов, ПП: Ще пусна запис как лидера на ГЕРБ в Пловдив дава указания да се правят невалидни бюлетини . 13| 5541 |17.11.2022 Христо Иванов: БСП направиха демонстрация на пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС. ПП и ДБ няма да влизат в зала . 3| 3669 |17.11.2022 ГЕРБ леееко отстъпиха, оттеглят предложението си за закриване на Обществения съвет към ЦИК . 1| 2910 |17.11.2022 ГЕРБ иска Радев да свика КСНС за въглищните централи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads