Реклама / Ads
19| 6871 |04.09.2010 НОВИНИ

ГЕРБ взе на мушка варненския кмет; новият президент - 100% от партията на Борисов

.
Кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде оповестен през май-юни 2011 г., засега не се мисли за коалиции. Партията на Бойко Борисов почти готова за местния вот във Варна, където Цветан Цветанов очаква да се смени дългогодишния кмет Кирил Йорданов. Фандъкова се справяла добре като градоначалник, затова оставала твърда кандидатура в София.
 

"Президентските избори е ясно, че ще бъдат спечелени от ГЕРБ. Много е важно да спечелим и 50% от кметските места на местните избори", заяви днес във Варна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той откри третия летен университет на Младежкото ГЕРБ, който е на тема "Устойчивото развитие през погледа на младите”. По думите му, кандидатите на ГЕРБ за предстоящите избори ще бъдат обявени през май или юни следващата година. Той изрази личното си мнение, че партията трябва да се яви на вота самостоятелно, но допълни, че окончателното решение ще се вземе от колективния орган на ГЕРБ.

"Варна се нуждае от промяна, тъй като дълги години бе избиран Кирил Йорданов", допълни Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ ще издигне сериозна и привлекателна за варненци кандидатура, като подчерта, че партията ще заложи на човек с един профил по-млад, по-енергичен и мениджър. Фигурата за ГЕРБ била доста известна и позната, но трябвало да се вземе окончателно решение. По повод евентуалната кандидатура на Борислав Гуцанов за кметския пост, Цветанов коментира, че той е подкрепян от Сергей Станишев и част от БСП, но те трябва да преценят дали има достатъчно морални качества и профил за кандидат на втория по големина град в страната. "Йорданка Фандъкова се справя чудесно като кмет на София, и затова за момента не стои на дневен ред обсъждането на друг кандидат", каза още Цветан Цветанов.

"По операция „Килърите” вече се очертават пет убийства, по които работим", заяви вътрешният министър. По думите на министъра неглижирането на Апелативния съд в София по отношението на операция „Килърите” е причината да се стигне до там докъдето са в момента. Цветанов припомни, че на 7-ми септември апелативната мярка за „Килърите” ще се гледа във Варна. По думите на министъра, със събраните до този момент доказателства и това, което вчера колегите му са свършили по разследването по операция „Килърите” и убийството на бизнесмена Румен Рачев, вече са доста спокойни и удовлетворени от свършеното. Цветанов подчерта, че това е най-добрият вариант за работата, която са свършили колегите му за такъв кратък период от време. „По операция „Килърите” вече се очертават пет убийства, по които работим, тъй като се очертава идентичен профил и почерк на убийствата”, категоричен бе вътрешният министър. Той подчерта, че информацията е потвърдена вече от няколко източника, имат и свидетелски показания. „Вече сме доволни, защото хората са там, където трябва да бъдат. Остана само Сумиста, но в момента колегите работят и в скоро време за него ще има приятни новини”, каза още Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6653 |11.08.2010 Намушкаха чейнчаджия 30 пъти с нож . 0| 4742 |17.07.2010 4-ма загинаха на пътя, двама намушкани в Пирогов . 0| 5394 |24.06.2010 На мушка са "Лихварите" . 2| 5479 |17.06.2010 Лихварка с гипсирани ръце намушка полицай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads