Реклама / Ads
6| 4416 |13.07.2021 НОВИНИ

Из следизборните вопли и хленчове на ГЕРБ: Искат оставката на ЦИК заради „хаоса на изборите в чужбина“

.
Източник: стопкадър, bTV
Започна се! ГЕРБ иска оставката на ЦИК. Това стана ясно на брифинг в Централата на партията. Според партията на Борисов най-голямата изборна измама била това, което станало с вота на изборите в чужбина.
 

„Те са длъжни да поемат и политическата, и експертната отговорност за създалия се изключителен хаос на изборите в чужбина. Като една черна дупка ЦИК погълна резултатите на редица секции зад граница“, заяви Георг Георгиев от ГЕРБ.

 

Според него гласоподавателите в чужбина били излъгани. Той посочи, че за първи път методически указания за вота в чужбина били дадени едва в петък - два дни преди изборния ден, което той отчита като недостатък.

 

Георгиев даде за пример секция в Норт Хептъм, Великобритания, която не е била разкрита по технически причини, въпреки подадените достатъчно на брой заявления за това. По думите му за първи път членове на комисии зад граница не са имали контакт с ЦИК.

 

„Цветозар Томов цяла вечер не си вдига телефона – спинка ли, на вилата ли е? Телефон не се вдига. За първи път хората-членове СИК-ове зад граница нямат никаква връзка с ЦИК“, заяви Георгиев.

 

„Едно нещо трябваше да направи Румен Радев - да организира честни избори. Той създаде такъв хаос, така уплаши хората чрез своята марионетка Бойко Рашков, че имаме рекордната ниска избирателна активност - най- ниското представителство на българския народ в парламента. По-ниска не е имало никога“, включи се и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Припомняме, че на изборите на 11 юли нямаше никакви опашки пред изборните секции както у нас, така и в чужбина, а гласоподавателите и участниците в изборния процес заявиха, че всичко е протекло нормално и без проблем за разлика от изборите на 4 април.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 11960 |13.07.2021 Борисов проплака, имал призовка от Рашков за снемане на сведения /видео/ . 16| 4432 |13.07.2021 Илхан Андай: Слави копира Доган и Борисов по загадъчност, ДПС вече е по-близо до ИТН, отколкото ДБ . 7| 3535 |13.07.2021 Македонска медия: България не ни допуска в ЕС, но ще ни отведе в космоса . 30| 4690 |13.07.2021 Financial Times: Антиелитната партия на поп звезда печели българските избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads