Реклама / Ads
7| 3533 |13.07.2021 НОВИНИ

Македонска медия: България не ни допуска в ЕС, но ще ни отведе в космоса

.
България не ни допуска в ЕС, но ще ни отведе в космоса. Ново правителство, нови детски градини, пътища, болници, съкращаване на държавната администрация ... обещания на шоумена и лидер на българския „Има такъв народ“ Слави Трифонов и с обещанията си стигна до космоса. Планът вероятно е направен, от големия избор, който има, той ще избере мъж и жена, които ще бъдат първите български астронавти в НАСА и той не спира дотук, а ще направи всичко възможно с тях, за да има „северен македонец“астронавт.
 

Това пише македонска медия относно един от приоритетите на Слави Трифонов - да изпрати двама български граждани - мъж и жена и един северно македонски гражданин в космоса.

 

„България ще кандидатства в Европейската космическа агенция, защото само не е член там. Ще направя всичко възможно да изпратя мъж и жена, които ще бъдат първите български космонавти в НАСА. Ще направя всичко възможно да се присъедини към тях астронавт от Северна Македония. „За да не гледаме надолу към земята, от срам, а да започнем да гледаме към звездите“, каза Трифонов.

След изминалите избори, които по отношение на резултатите са почти копие на проведените през април, Трифонов вече обяви, че сам ще сформира правителство и дори обяви неговия състав. Докато чакат официалните резултати и уреждането на проблема у съседите, македонските власти упорито изпращат съобщения, че очакват в България скоро да бъде сформирано политическо правителство и стабилно парламентарно мнозинство с надеждата, че преговорите ще продължат и по този начин ветото ще е вдигнато до края на годината.

Премиерът Зоран Заев, след като каза, че ще ходи в София отново и отново, и отново, докато се намери решение, очаква работещ парламент и политическо правителство в София да деблокират пътя ни към ЕС. Той дори се надяваше, че изборите в България ще бъдат изключително успешни, независимо какво е имал предвид под успех и че политиците ще сформират коалиция, която ще бъде парламентарно мнозинство, и ще сформират ново българско правителство, с което той ще продължи разговорите. Той повтори, че „няма да се откажем и да продължим, докато не разрешим този отворен въпрос.

 

Но сигналите от България остават същите, каквито и да са резултатите, позициите на  София няма да се променят. Президентът на България Румен Радев повтори, че "политиката на България спрямо Северна Македония не зависи от това кое правителство е на власт и какъв ще бъде парламентът, а от провеждането на открит конструктивен диалог между Скопие и София и трябва" се движи между двете столици, а не в Брюксел или Париж, и зависи от критериите, които Скопие ще изпълни за членство в ЕС. " На въпрос дали България ще премахне блокадата, Радев отговори, че "нашите приятели от Северна Македония и ръководството на страната трябва сами да премахнат блокадата".

 

“Това не е българско, ние се нуждаем от реални, устойчиви резултати за членство в ЕС, да се сменят учебници, паметници с техните надписи, музеи, обществени медии, да се изкорени речта на омразата – когато границата падне, нашите млади хора не трябва да бъдат мразени“, добави той.

 

Редакция: Мира Ереева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3282 |13.07.2021 Евродепутати обсъждаха усвояването на евросредствата в България . 21| 13162 |12.07.2021 ЕП: От вестниците ли ще научаваме как се краде в България? . 3| 3211 |12.07.2021 „Демократична България“ води във вота в Гърция . 19| 45627 |12.07.2021 БОЕЦ: От ”Има такъв народ” и ”Демократична България” да инициират оставката на Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads