Реклама / Ads
24| 5074 |18.07.2021 НОВИНИ

Соломон Паси за летенето в космоса на Слави: Щом им се присмиват, значи са на прав път

.
Соломон Паси
По повод на критиките на идеята за летене в космоса на ”Има такъв народ” и това, че тя стана обект на шеги, Соломон Паси заяви: „Щом се присмиват, значи са на прав път. Светът не се движи от присмехулници, той се движи от лидери“.
 

„Имаме нужда от дългосрочни и големи цели. Навремето през 1990 г. имахме за цел НАТО и ЕС, вървяхме към хоризонта. За съжаление, откакто влязохме в ЕС нямаме голяма цел и ние от Атлантическия клуб искаме да възстановим посоката на България, а това се прави с големи цели, обясни президентът на Атлантическия клуб пред bTV.

 

„Не сме участвали в писането на програмата на проектокабинета на ИТН, но ако те наистина имат сериозно намерение да изпратят астронавт в космоса и да изградят българска аерокосмическа агенция, това е област, в която можем сериозно да ги подкрепим. Все пак Атлантическият клуб е написал първия закон за космическите индустрии в България“, посочи д-р Соломон Паси.

 

По повод на критиките на идеята и това, че тя стана обект на шеги, той отбеляза: „Щом се присмиват, значи са на прав път. Светът не се движи от присмехулници, той се движи от лидери“.

 

Според д-р Соломон Паси първата конкретна стъпка за изпращане на наши астронавти в космоса е България да влезе в Европейската космическа агнеция. „Така както ние сме шестата в света космическа сила през 80-те години, третата в света страна, произвеждаща космически храни, така както сме държавата с най-много космонавти на глава от населението, днес сме почти единствената европейска държава, която няма право да изпрати космовати за Европейската космеческа агенция, защото не сме си платили таксата“, каза още д-р Соломон Паси.

В момента с космоса ставата интересни неща, посочи той и отбеляза три големи състезания.

 

„Първото отново е между САЩ и Русия – кой първи ще заснеме игрален филм на МКС. Засега Русия е с едни гърди напред. Втората голяма конкуренция е спечелена от Ричард Брансън – кой първи ще изкара космическите туристи в орбита. Третото голямо състезание е между Джеф Безос и Илън Мъск – единият праща сателити на около 400 км височина, а другият на около 900 км и този, който е отгоре се оплаква, че този отдолу ще му засенчва сигнала“, обясни д-р Соломон Паси.

 

Вижте за какво се карат американските бизнесмени, докато ние се караме кой колко е източил от ББР, добави той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3833 |14.07.2021 Емил Соколов: Слави копира НДСВ от 2001 г., той е ”рицарят на бял кон, който ще ни спаси от ламята ГЕРБ” . 4| 3063 |11.07.2021 Юрий Асланов: Младите са по-пасивни днес, българите зад граница са по-активни . 1| 3036 |28.06.2021 Спасиха от ампутация пръстите на дете, връзвано в дом в Мездра . 8| 8772 |26.06.2021 Български пилот спаси десетки пътници, като приземи аварирал самолет в Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads