Реклама / Ads
0| 7020 |18.03.2022 НОВИНИ

Гербаджии се нахвърлиха с юмруци върху Георги Свиленски

.
“Оставка на какво, колеги? Вашият страх, че всеки един от Вас е съпричастен към това, което се случва, Ви води до това да викате “Оставка!”, заяви Георги Свиленски от БСП от трибуната в НС по повод скандирането на борисовите защитници в парламента. След думите му Десислава Атанасова се втурна към него, последвана от Тома Биков, а после и от цялата парламентарна група на ГЕРБ.
 

A депутатът Маноил Манев блъсна свой колега, размахвайки юмруци. Наложи се председателят на Народното събрание Никола Минчев да застане пред Свиленски, за да го брани от озверелите политици, налитащи за физическа разправа.

 

Парламентарният контрол стартира с декларация от ГЕРБ-СДС във връзка със случилото се снощи в дома на Бойко Борисов. Прочете я депутатът Даниел Митов.


"След като лидерът на най-голямата опозиционна партия и довчерашен министър-председател може да бъде обект на беззаконие, какво остава за останалите граждани, които не желаят да приемат празното самохвалство, непрекъснатото лъготене на правителството, нарушеният консенсус за финансова и макроикономическа стабилност, провалът с европейското финансиране, далаверите в енергетиката, феодализацията на институциите и общото усещане, че никой не носи отговорност за управлението. Това са само малка част от щетите, нанесени от правителството, без то да има ясен план и програма за управление. Страх ме е да си помисля какво щеше да бъде, ако Мнозинството имаше кохерентна идеология и системен подход.

 

В навечерието на операция „Барбароса“ Хитлер заявява: „Трябва само да ритнем вратата и цялата прогнила структура ще се срути“. Вероятно Путин си е мислил същото в навечерието на инвазията в Украйна. Вместо това обаче се случи същото като във Втората световна война -„структурата“, вместо да се срине, се стегна от удара и в момента надделява. Подозирам, че и вашето правителство си е казало същото за ГЕРБ в навечерието на удара по Борисов, но и този път историята ще се повтори и те ще видят, че вместо да ни срине, този подмолен удар ще стигне и мобилизира опозицията както никога преди.

 

Призоваваме за протест всички български граждани, които вярват в демократичните принципи и в това, че българското общество трябва да бъде единно и сплотено във времена на предизвикателства.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3104 |18.03.2022 Гербаджиите пак се събират пред ГДНП заради ареста на Борисов . 7| 21546 |16.12.2021 БСП иска удължаване на работния ден, от ГЕРБ наскачаха, Йордан Цонев укротява гербаджиите . 18| 4885 |02.10.2021 Битото от полицай момче: Качи се върху мен, започна да ме удря с юмруци, да ме души . 8| 12324 |15.08.2021 Мария Капон: На записа видяхме ботушите и юмруците на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads