Реклама / Ads
4| 2367 |26.10.2022 НОВИНИ

Гешев с нов артистичен призив: Да се хванем за ръце

.
Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев реши да се бори с обществената изолация. Той заяви: ”Ще отворим, образно казано, ръце към всички институции, за да работим заедно”. Думите му бяха изречеи на Национално съвещание за мерки срещу престъпността. Призивът в стил ”Дайте всички да се прегърнем” идва на фона на предстоящи законодателни промени, свързани с налагане на контрол и ограничения върху дейността му.

В борбата с престъпността той предложи три стъпки:

 

Първо – с оглед оптимизиране организацията по дела и преписки, свързани с организирана престъпност и корупция, по успешно приложения модел на работа на отдел първи "Специализиран“ при Върховна касационна прокуратура, в окръжните прокуратури в страната се създават отдели за разследване на организирана престъпност и корупция. "Това, което ще направи българската прокуратура, е да активизира борбата с престъпността в рамките на своите законови правомощия. Ще бъдат изградени звена за противодействие на организираната престъпност във всички окръжни прокуратури“, посочи главният прокурор.

 

Второ – с оглед извършен анализ и оценка на зачестилите престъпления по направленията организирана престъпност, разпространение и трафик на наркотични вещества, мигрантски натиск, "телефонни измами“, както и корупция "по високите етажи на властта“, главният прокурор предлага спешни съвместни действия с Министерство на вътрешните работи и Държавна агенция "Национална сигурност“, които да гарантират активната и функционална работа срещу извършителите на подобни престъпления. Ще се предложи създаването на съвместни екипи между ПРБ, МВР и ДАНС, които да анализират, оценяват и осъществяват постоянен мониторинг на наличните данни за посочените престъпления. Тези екипи в спешен порядък ще организират и провеждат съответните действия съгласно функционалната компетентност на всяка от институциите.

 

Трето – с цел подобряване и оптимизиране на действащата организация за прием на граждани и създаване на условия за повишаване на общественото доверие в работата на прокуратурата, се възобновяват приемните на административните ръководители на прокуратурите в цялата страна за граждани, а поставените от тях въпроси и искания ще бъдат насочени по компетентност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2419 |25.10.2022 Гешев ”поплака” на рамото на Стефан Янев в НС. Отиде му на крак . 3| 2412 |21.10.2022 Гешев се чалдиса, цитира Апостол Павел от Новия Завет . 0| 4353 |20.10.2022 Андрей Янкулов опроверга тезата на Гешев за бум на престъпността . 15| 20300 |20.10.2022 Гешев: Разследването за банкнотите и кюлчетата ще приключи скоро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads