Реклама / Ads
22| 33783 |10.02.2022 НОВИНИ

Прокурори-бунтари масово се привикват от началници, за да бъдат ”профилактирани”

.
Иван Гешев
В държавното обвинение ври и кипи! Прокурори, за които се знае, че не следват сляпо партийната линия, спусната от обвинител №1 Иван Гешев, се привикват при началниците. Целта е да бъдат профилактирани - от една страни, а от друга - да се разбере какви са настроенията в редиците на „врага“.
 

За това алармираха пред Фрог нюз столични магистрати в червени тоги. Въпросите, с които се  посрещали непокорниците били витиевати от рода на: „Нали добре правим, че се защитаваме от закриване на специализираната прокуратура?“, „Усещате ли как искат да ни пречупят?“ и т. н. По-голяма част от времето преминавало  в надъхване в стил: „Трябва да сме единни, за да не ни бутнат къщичката“.  Началници дори давали обещания за бъдещо кариерно развитие, както и помощ при решаване на други проблеми дори от битов и личен характер. Поканените прокурори споделиха пред екипа ни, че са наясно, че им „мерят температурата“.

 

Паралелно с това тече процес на „окопаване“ на най-верните кадри на Гешев. Някои от тях вече са командировани на възлови позиции във ВКП и  апелативната прокуратура, а за други се чува, че  ще се направи същото. В самата специализирана прокуратура също се усеща напрежение, тъй като вече има боричкане за места – кой къде ще се уреди, ако ведомството бъде закрито. Казват, че за считаните за  най-верни на Гешев хора, се готви дори кадрови бонус  - повишение. 

 

Усилено се коментира преместването на  Евгения Щъркелова-Станкова, която  е зам.-шеф в спецпрокуратурата.  Припомняме ви, че тя наблюдаваше разследването за теча на лични данни от НАП, като  взриви социалните мрежи, след като обяви плана на хакерите да дестабилизират държавата като включат поливните пръскачки на парламента в неподходящ момент.

 

Същото се говори и за другият зам.-началник Данаил Шостак, който пък се свързва с няколко дела като това на братя Бобокови и певицата Лиляна Деянова, известна още като ЛиЛана. Предстои и  двамата – Станкова и Шостак да бъдат освободени от постовети си с решение на ВСС. На предходното заседание на Съвета стана ясно, че се открива още една бройка за зам.-апелативен прокурор на София. Предстои да разберем дали един от двамата ще седне в началническия стол.

 

Прокурор Десислава Петрова, която се прочу с участието си на брифинга във връзка с атаката срещу ГДБОП покрай разследването за АМ „Хемус“ ще бъде повишена като зам.-градски прокурор на София.

 

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 2970 |21.01.2022 Столичните заведения плашат с масово неспазване на мерките срещу Омикрон . 11| 12503 |10.01.2022 Балонът „Асоциация на прокурорите“ се пука, ръководството й крепи Гешев и расте в кариерата. Редовите членове масово напускат . 6| 4703 |06.01.2022 Защо държавите масово намаляват карантината, след като Омикрон настъпва? . 1| 3485 |27.12.2021 COVID-19: Продължава масовото отменяне на полети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads