Реклама / Ads
2| 2939 |07.12.2022 НОВИНИ

Гешев обеща наркоразпространението, установено от МВР, да е приоритет

.
 

Акция "Бяло" продължава с претърсвания в домове на известни имена от криминалния контингент, срещу които се водят дела или има данни, че се занимават с разпространение на наркотици. Има и задържани, които вече са били осъждани за наркоразпространение. 

 

“Налице са притеснителни тенденции, свързани с разпространение на наркотици, най-вече около училища, управление на МПС, след употреба на наркотични вещества. Това са тенденции, които застрашават сериозно българските граждани. Прокуратурата от месеци извършва анализ на досъдебни производства, свързани с разпространение на наркотици”, посочи Гешев. 

 

По думите му съвместно с МВР “активно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност” на лица, за които има доказателства за извършено престъпление. През следващите дни ще бъдат представени данни за резултатите от акция “Бяло”, посочи още Гешев. 

 

“Дали някой харесва или не някой, който е начело на тази институция в България, не интересува българските граждани”, отсече Гешев и заяви, че основната цел е взаимодействие между институциите за покриване на очакванията на хората. 

 

Разпоредената от Гешев акция “Бяло” идва на фона на поредица от случаи на шофиране след употреба на наркотици. Фрапантни бяха разкритията по случая с Георги Семерджиев, който уби две момичета, докато шофира под въздействие на дрога. Оказа се, че Семерджиев е стар познайник на полицията. Заговори се за полицейски чадър над бившия футболист, но освен това Семерджиев се е разминал с повдигане на обвинение за шофиране без книжка още преди години заради странни прокурорски мотиви.

 

Освен това акция “Бяло” идва и след тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София, при която загина чуждестранен гражданин. Припомняме, че тогава видеоклипове показаха как патрул на полицията е ескортирал извършителя Димитър Любенов. Появиха се въпроси дали главният прокурор Иван Гешев е спънал задържането на двамата полицаи, разпънали чадър над Любенов. От държавното обвинение не дадоха зелена светлина да се предприемат съответните действия по закон спрямо двамата полицаи.

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3273 |06.12.2022 Гешев: Стрелба не е имало и това е доказано след проверка на прокуратурата в Бургас . 19| 3933 |05.12.2022 Проф. Габровски не каза кой от ГЕРБ го е поканил за премиер, обеща да говори с всички за бъдещ кабинет . 14| 3209 |03.12.2022 Гешев още не схващал за причината да не бъдем приети в Шенген . 2| 3179 |02.12.2022 Демерджиев обори Гешев: Ако се търси проблем в ръста с битовата престъпност, не е в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads