Реклама / Ads
2| 3803 |05.11.2022 НОВИНИ

Главният секретар на МВР: Вадим гнилите си ябълки, имаме редица пропуски

.
Петър Тодоров
„Работим енергично, вадим нашите гнили ябълки, имаме волята да продължим тази политика“, това обясни по случая Семерджиев главният секретар на МВР Петър Тодоров в ефира на Нова тв.
 

„Тези 7 началници на районни, които бяха сменени или е в ход тяхната смяна, не е само за случая „Семерджиев“. Преди това има една много голяма комплексна проверка на районните“. В хода на тази проверка, извън „Семерджиев“, бяха констатирани редица пропуски“, каза той.


„Образувани са дисциплинарни проверки. В началото на декември предстои тяхното приключване. Тогава много персонално ще се изясни вината на всеки един“. Относно разследването на катастрофата с Димитър Любенов, който уби френски гражданин на Околовръстното шосе в София, главният секретар на ВМТ потвърди: „Има записи, на които ясно се вижда, че полицаите, виждайки ПТП-то започват да се движат назад“. Той коментира и проблема с тестовете за наркотици за шофьорите: „Не съм съгласен с формулировката фалшиви тестове. Те са на една световноизвестна водеща фирма, чиито тестове се използват в цял свят и цяла Европа. Тези тестове са особено чувствително. Взимат се от полицаи, но се обработват от машина. Те показват вещества, които са в организма на човек. Друг е въпросът, че тези вещества може да се попаднали с лекарствени препарати и други“.

 

Според него, изходът от ситуацията са кръвните тестове. Във всеки регион ще има поне един център, който ще обработва такива тестове. Работи се те да заработят в най-скоро време. Тодоров посочи, че са необходими по-сериозни мерки срещу трафика на мигранти. „Ще настоявам за конфискация на МПС, на имущество на съответния трафикант или превозвач, по-строги наказания“.


При акцията, насочена към бизнесмена Красимир Каменов с прякор Къро, бяха събрани веществени доказателства, на които ще се извърши проверка относно допуснати финансови нарушения или престъпления.


„Ако досега някои бизнесмени с прякори са се ползвали с някакъв комфорт или привилегии, след като има сигнали срещу тях, ще следват проверки“, подчерта той.


По думите му, след като към тях дълго не е проявяван интерес, явно са имали някакъв по-специален статут.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 55332 |21.10.2022 Адв. Грета Ганева: И Илия Павлов не би повярвал, че Главният Мултак ще председателства парламента . 2| 3131 |12.10.2022 Гл. секретар на МВР: От днес полицаите ще бъдат тествани за алкохол и наркотици преди и по време на работа . 1| 3141 |10.10.2022 Помощник държавният секретар на САЩ по въпросите на енергийните ресурси идва у нас . 0| 2585 |27.09.2022 С 43% скача заплатата на гл. секретар на МВР - става 5400 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads