Реклама / Ads
2| 3144 |12.10.2022 НОВИНИ

Гл. секретар на МВР: От днес полицаите ще бъдат тествани за алкохол и наркотици преди и по време на работа

.
Петър Тодоров
От днес започват масови проверки на полицаите за употребата на алкохол и наркотици преди и по време на работа. Това обяви главният секретар на МВР Петър Тодоров пред. Той уточни, че още от сутринта на много места едновременно е започнало тестването с дрегери.
 

"Проверките ще се правят при започване на смяната, по време на самия работен процес, както и в края на смяната", добави Тодоров.


Той не уточни дали всички полицаи ще минават на полеви тест, или това ще става на случаен принцип. Въпреки че тестовете за наркотици не са евтини, главният секретар на МВР заяви, че министерството има волята да отдели нужните средства, за да не се допускат на работа пияни или дрогирани полицаи.


Повод за акцията, която Тодоров не уточни дали ще е постоянна или временна, станаха зачестилите случаи на полицаи, които са хванати да шофират с алкохол или наркотици. Само преди няколко дни служител на МВР катастрофира в София, като след това е дал положителна проба за наркотици. Според свидетели на инцидента негови колеги са направили опит да го подменят с друг човек при даването на пробата, но това така и не е станало.

 

"Има проблеми в подбора, обучението, възпитанието и контрола в част от редиците на МВР. От януари догодина влиза наредба за действията при установяване на служители на МВР след употреба на алкохол или наркотици", каза още Тодоров.


Той обясни, че ако полицай бъде хванат с алкохол, но не управлява превозно средство, ще бъде дисциплинарно наказан. Ако е зад волана, ще бъде уволнен.


Той коментира и взрива с камиона на Кримския мост: „Всички възможни проверки, които могат да се направят по нашите информационни системи са направени, камионът не е влизал на територията на България“, увери той.


Главният комисар каза, че до този момент освен твърденията на Русия няма никакви други обстоятелства в подкрепа на тезата, че страната ни е замесена по някакъв начин. Припомняме, руските твърдения не бяха подкрепени с доказателства.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2911 |11.10.2022 Вижте кой има повод да почерпи днес! . 1| 2954 |11.10.2022 Мащабни проверки за нарушители на пътя от днес . 0| 3042 |11.10.2022 Слънце на изток, превалявания на запад днес . 1| 3150 |10.10.2022 Помощник държавният секретар на САЩ по въпросите на енергийните ресурси идва у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads