Реклама / Ads
25| 4694 |06.01.2020 НОВИНИ

Гешев отказа среща с Нинова

.
Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев отмени предвидената за днес среща с председателя на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че ще предостави информация от значение за водените разследвания по повод водната криза в гр. Перник.
 

В прессъобщение от прокуратурата заявиха, че причина за отменянето на срещата е заявеното от страна на Нинова намерение да проведе брифинг в Перник на тема срещата й с Гешев.

 

"Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект."

 

В съобщението на прокуратурата пише още:

 

Днес,  6 януари 2020 г., главният прокурор Иван Гешев трябваше да проведе среща с председателя на Парламентарната група „БСП за България“ Корнелия Нинова по нейно искане и с оглед на заявеното й желание да предостави информация от значение за водените разследвания по повод водната криза в гр. Перник.

Поради публично заявеното намерение да бъде проведен брифинг в гр. Перник от председателя на ПГ „БСП за България“ г-жа Нинова, с основна тема – срещата в Прокуратурата на Република България, същата беше отменена от главния прокурор.

 

Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект.

По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, ПРБ ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство.

 

При заявена необходимост за предоставяне на информация от значение за упражняване на парламентарните правомощия на народните представители, поради значимостта и обществения отзвук на проблемите с водоснабдяването на населението в района на Община Перник, главният прокурор на Република България има готовност да предостави на Народното събрание обобщени данни за предприетите действия, след съгласуване с наблюдаващите прокурори (по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК и съгласно Решение на Конституционния съд от 06.06.2017 г., к.д. 15/2016 г.).

 

Съзнавайки своята отговорност към българските граждани, Прокуратурата на Република България периодично ще информира обществото за напредъка по взетите на специален надзор от прокурор от ВКП разследвания.

 

От пресцентъра на БСП на свой ред изпратиха съобщение до медиите, в което обявиха, че все пак ще проведат своя брифинг от 13 часа в централата на партията в Перник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4096 |06.01.2020 Спешна среща в НАТО заради убийството на иранския генерал . 2| 3465 |06.01.2020 Нинова се среща с Гешев, дава му информация за Перник . 4| 4298 |04.01.2020 ”Вог” в Италия се отказа от снимки в новия си брой . 7| 4206 |04.01.2020 ООН отказа оценка на законността на въздушния удар на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads