Реклама / Ads

6| 3345 |08.04.2020

Гешев с предложение магистратите да замразят заплатите си до края на 2020

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Иван Гешев поиска от прокурорската колегия да предложи на Пленума на Висшия съдебен съвет приемането на решение за налагането на мораториум до края на 2020 г. върху актуализирането на основните месечни работни заплати на съдии, прокурори и следователи, на съдебните служители в прокуратурата.

Главният прокурор предложи още да се дадат препоръки на административните ръководители на органите на съдебната власт за ползването от магистрати и служители на платения годишен отпуск по време на извънредното положение.

 

„Разрастващата се пандемия от COVID-19 изисква вземането на всички необходими мерки, както за опазване живота и здравето на хората, така и за запазване на икономическата стабилност и качеството на живот в страната. Настоящата безпрецедентна ситуация изисква борба с всички налични ресурси за ограничаване разпространението на заразата, водеща неизбежно до негативни икономически последици. Значителността им за страната вече наложи актуализация на държавния бюджет на Република България за 2020 г. Изпълнението на мерките по време на извънредното положение ще продължи да влияе отрицателно върху изпълнението на бюджета и ще има за последица финансова нестабилност във всички сектори, включително и след овладяване на заплахата от пандемията. Тези обстоятелства изискват от нас финансова дисциплина, съобразяване с възникналите затруднения в бюджетната сфера и солидарност с българските граждани в условията на извънредното положение“, мотивира се Гешев.

 

В тази връзка главният прокурор отправя предложения до прокурорската колегия, която след разглеждане и произнасянето й на 8 април 2020 г., да ги внесе като извънредна точка в дневния ред на пленума на ВСС на 9 април 2020 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Предложение: Глобите за нарушения при извънредното положение да паднат до 1000 лв 10| 3364 |05.04.2020 . Пуснаха снимки как Гешев дава кръв 9| 3544 |01.04.2020 . Биляна Гяурова за 100-те дни на Гешев: Да си даде сметка, че прокуратурата не е социална медия 4| 4570 |31.03.2020 . Ивайло Мирчев: Доброволците се отказват заради Гешев 20| 22428 |24.03.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ